joi, octombrie 6, 2022
AcasăAdministrație publicăPeste 130 de primării vor „să iasă din noroaie” cu banii Fondului...

Peste 130 de primării vor „să iasă din noroaie” cu banii Fondului de Dezvoltare şi Investiţii

134 de primării au depus proiect de finanțare la Fondul de Dezvoltare și Investiții de când acesta s-a lansat, a anunțat prim-ministrul Viorica Dăncilă. 

Cele mai multe dintre acestea vizând investiţii în infrastructura de transport, în reţeaua de apă şi canalizare, în reţelele de energie electrică şi de gaze. 

„În primele zile de la deschiderea sesiunii au fost depuse 134 de proiecte de finanţare şi transmise aproximativ 100 de solicitări de clarificare şi analize de eligibilitate. Cele mai multe solicitări vizează investiţii în infrastructura de transport, în reţeaua de apă şi canalizare, în reţelele de energie electrică şi de gaze, inclusiv extinderea acestora. Încurajez autorităţile locale să aplice pentru obţinerea sprijinului guvernamental în derularea proiectelor de investiţii şi dezvoltare a comunităţilor locale şi pentru a creşte condiţiile de viaţă pentru români”, a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern. 

Potrivit ei, o nouă tranşă de fonduri, de peste 53 de milioane de euro, a fost rambursată României de către Comisia Europeană la începutul acestei săptămâni. 

„Continuăm să atragem fonduri europene şi în sectorul agricol. O nouă tranşă de fonduri, de peste 53 de milioane de euro, a fost rambursată României de către Comisia Europeană la începutul acestei săptămâni. Din ianuarie până acum fermierii români au beneficiat de aproape două miliarde de euro, bani proveniţi din Fondul European de Garantare Agricolă şi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. În total, de la începutul guvernării PSD-ALDE, respectiv în perioada 2017-2019, România a încasat de la Uniunea Europeană peste 8 miliarde de euro, bani care au ajuns în mediul rural, pentru realizarea unor investiţii importante, pentru modernizarea exploataţiilor agricole, vegetale şi zootehnice”, a mai spus Dăncilă. 

Zilele trecute, Dacian Cioloș lansa un atac dur la acest fond și gestionarea lui. 

„Românii cred că încep să înţeleagă că acei bani nu sunt pentru ei, acei bani sunt pentru partid, pentru firmele căpuşă, acei bani sunt pentru comisioane şi ei trebuie să ajungă la oamenii de partid, aşa cum ne-au obişnuit oamenii ăştia deja de câteva decenii. Pentru că în paralel cu aceste promisiuni că o să se arunce cu bani pe diferite proiecte în stânga şi în dreapta, ministrul de finanţe PSD, Teodorovici, împrumută România cu miliarde de euro şi cu dobânzi foarte ridicate de pe pieţele externe. Deci noi luăm bani de pe pieţele externe ca să putem finanţa aceste promisiuni electorale care nu aduc bunăstare pentru români”, a declarat Dacian Cioloş. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate