luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiReclasificarea pieţei de capital din România aduce noi investiții, dar PSD le-a...

Reclasificarea pieţei de capital din România aduce noi investiții, dar PSD le-a „faultat” anticipat

Reclasificarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă secundară ar putea atrage noi investiţii la Bursa de Valori Bucureşti din partea fondurilor de investiţii specializate pe pieţele emergente, consideră reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Cu toate acestea PSD a luat șansa la investiții în România, după ce a dat lege care interzice privatizarea cmpaniilor de stat pentru cel putin doi ani. Parlamentarii social democrați au făcut acest lucru pentru a-și proteja camarila politică și companiile prin care capusează companiile de stat.

„Asociaţia Română a Băncilor salută implementarea deciziei FTSE Russell privind promovarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă secundară (Secondary Emerging), începând cu data de 21 septembrie 2020, alături de includerea acţiunilor emise de către Banca Transilvania şi Societatea Naţională Nuclearelectrica în componenta indicilor FTSE Global Equities Index Series (GEIS). Asociaţia Română a Băncilor îşi va aduce în continuare contribuţia la dezvoltarea pieţei de capital româneşti şi are ca obiectiv strategic obţinerea statutului de piaţă emergentă full din partea instituţiilor de profil (FTSE Russell şi MSCI)”, spun reprezentanții ARB.

Decizia FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formală care a inclus colectarea de informaţii din partea instituţiilor publice şi a Bursei de Valori Bucureşti, alături de calibrarea informaţiilor primite versus percepţia investitorilor instituţionali care deja tranzacţionează în piaţa locală.

Reclasificarea pieţei de capital vine cu noi investiții

„Reclasificarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă secundară are loc la un an de la anunţul oficial al FTSE Russell din septembrie 2019 şi ar putea atrage noi investiţii la Bursa de Valori Bucureşti din partea fondurilor de investiţii specializate pe pieţele emergente. Decizia FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formală care a inclus colectarea de informaţii din partea instituţiilor publice şi a Bursei de Valori Bucureşti, alături de calibrarea informaţiilor primite versus percepţia investitorilor instituţionali care deja tranzacţionează în piaţa locală. Eforturile depuse în ultimii ani de către autorităţile de reglementare alături de asociaţiile de profil, împreună cu membrii Asociaţiei Române a Băncilor şi Bursa de Valori Bucureşti au dus la o îmbunătăţire semnificativă a imaginii pieţei financiare din România”, precizează ARB.

Piaţa de capital România va fi inclusă în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pieţele Emergente începând din data de 21 septembrie 2020.

FTSE Russell a anunţat, pe 26 septembrie 2019, că România a fost promovată de la statutul de Piaţă de Frontieră la statutul de Piaţă Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.

FTSE Russell, companie parte a London Stock Exchange Group, este un lider în furnizarea de indici global, furnizând soluţii inovatoare pentru investitori din întreaga lume. FTSE Russell calculează mii de indici care măsoară şi evaluează pieţele şi clasele de active din mai mult de 80 de ţări, acoperind 98% din piaţa investibilă/de capital la nivel global.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate