miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiTătaru: Al doilea val al pandemiei de COVID-19 depinde de cât de...

Tătaru: Al doilea val al pandemiei de COVID-19 depinde de cât de mult respectăm regulile

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 din ţara noastră depinde foarte mult de modul în care sunt respectate în prezent normele de prevenţie şi cât de scăzută va rămâne astfel transmiterea comunitară, este de părere ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Suntem într-un platou al celei de-a doua faze al primului val. Nu ştiu dacă are legătură al doilea val cu alegerile, are legătură cu respectarea de către noi a tuturor restricţiilor. Avem nişte precauţii. Includ portul măştilor, distanţare, dezinfectanţi. Avem o lună în care s-au redeschis restaurantele, teatrele şi cinematografele, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea transportului în comun, deschiderea şcolii, campanie electorală, alegeri. Toate acestea au un numitor comun, respectarea unor norme”, a declarat Tătaru.

Potrivit lui, respectăm acele norme, avem o transmitere comunitară scăzută, avem un număr scăzut de cazuri, ne menţinem pe acel platou cum suntem acum.

„Haideţi să respectăm aceste reguli şi să transformăm primul val într-un val decizional, pentru că al doilea val depinde foarte mult de modul în care gestionăm primul val”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Oficialul a reiterat importanţa vaccinării populaţiei astfel încât să nu se suprapună epidemia noului coronavirus cu cea a gripei sezoniere. Ministrul a anunţat, totodată, că se ia în calcul şi vaccinarea pneumococică şi se fac studii şi pentru vaccinarea BCG.

Amploarea celui de-al doilea val al pandemiei depinde de cum respectăm regulile

„Experienţa ştiinţifică a unei pandemii a arătat persistenţa crescută a agentului de infectare pe o perioadă de un an jumătate-doi. Sperăm în descoperirea unui vaccin, precum sperăm şi în menţinerea acestor reguli care, dincolo de anumite aspecte negaţioniste sau bagatelizarea a tot ceea ce au însemnat cele şapte luni de pandemie, să ne ducă la un rezultat pozitiv”, a mai spus ministrul.

Acesta crede că al doilea val va depinde de primul val.

„Haideţi să ducem pe acea pantă descendentă a primului val, să mergem spre acea campanie de vaccinare antigripală. Ne gândim la vaccinare gripală şi pneumococică. Sunt studii şi pentru vaccinare BCG, şi atunci vom putea privi spre un eventual val doi cu o altă perspectivă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate