luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiEugen Teodorovici vrea o nouă restructurare în Guvern

Eugen Teodorovici vrea o nouă restructurare în Guvern

Eugen Teodorovici vrea o nouă restructurare în Guvern, spunând că o remaniere ar fi indicată cât mai repede, atunci când Parlamentul se va întoarce din vacanţă. 

„O remaniere ar fi indicată mai repede şi o restructurare a Guvernului, atunci când, desigur, Parlamentul se va întoarce din vacanţă, sau dacă nu va fi convocat poate mai repede, pe final de august. Ar fi cel mai bine, pentru că, de ce faci o remaniere? Să aduci un ministru mai performant decât cel care este astăzi în poziţie. Poţi face ambele. Şi remanierea şi partea de restructurare. Acolo unde nu schimbi ministerele şi se impune o anumită remaniere, atunci poţi face remaniere. Diferenţa o faci în luna august cum spuneam, la final, pe restructurare, astfel încât oamenii să se apuce de treabă. Adică nu faci în toamnă ca să se apuce oamenii când?”, a declarat Teodorovici la Antena 3

Acesta vrea și o eficientizare a activităţii la stat, dacă se consideră, că într-un minister structura este supradimensionată sau numărul de secretari de stat prea mare. 

„Pe partea de cheltuieli publice: nu ne obligă legea şi bunul simţ, că acei bani vin din zona privată? Dacă o companie privată are un surplus sau o cheltuială care nu se justifică sau poate face o eficientizare a activităţii în firmă, nu o face? O face. Şi eu spun că poate ministerul acesta are o structură supradimensionată, poate numărul de ministere este foarte mare, poate numărul de secretari de stat este foarte mare. Secretari de stat care aduc după sine şi cabinete de consilieri, deci cheltuieli în lanţ. Nu e normal să le spunem că trebuie să fie aliniate la situaţia actuală?”, a mai spus ministrul. 

În condiţiile în care nu se vor lua astfel de măsuri de restructurare, efectele negative vor fi generate ani la rând. 

„Dacă la Ministerul Economiei avem mii de companii în subordine care nu-şi justifică prezenţa în economie de ce să le ţinem în mod inutil? Astfel de măsuri, dacă nu se iau astăzi, ele vor produce efecte negative pentru ani de zile. Acele companii de care vorbesc sunt companii care poate au un singur angajat, nu au activitate şi atârnă de ani de zile în mod nejustificat. Sunt foarte multe astfel de situaţii. Nu mă pot gândi că un om merge de dimineaţă până noaptea la serviciu, aduce un ban familiei, nu contează că e de stânga sau de dreapta, munceşte pentru bani. Şi să mă uit în administraţie când o persoană stă, dacă stă, până la ora 16:00 şi cât stă la program poate face altceva decât ce trebuie să facă. Nu pot accepta acest lucru. Cu ocazia rectificării bugetare vom veni şi cu un plan de măsuri pe care o să-l prezentăm doamnei prim ministru şi Guvernului pentru a fi asumate”, a mai sus Eugen Teodorovici. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate