duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiRestructurarea financiară (amnistia fiscală), gata în această lună

Restructurarea financiară (amnistia fiscală), gata în această lună

O propunere de pachet de măsuri în ceea ce priveşte restructurarea financiară (amnistia fiscală) va fi gata până la finele lunii octombrie, a declarat ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici, la Antena 3.

„Amnistiei i-am spus restructurare financiară. Am spus că până la final de octombrie lucrăm la Ministerul de Finanţe să facem o propunere de pachet de astfel de măsuri, pe categorii de contribuabili, cu datorii, fără datorii la stat. După aceasta, se discută la nivel de coaliţie, în Guvern şi să luăm o astfel de măsură, pentru că, repet, este moment T zero care trebuie să se întâmple”, a declarat Teodorovici.

Acest pachet de măsuri face parte din acel pachet mare de măsuri pentru zona economică.

„Statul încă, din păcate, azi vine şi popreşte şi blochează conturile unor primării. Cum, stat pe stat vine? Nu merge. Este un pachet foarte atractiv care va ataca, în sensul bun, toate categoriile din economie, un tratament egal”, a declarat Teodorovici.

Nu se renunță la restructurarea fiscală

Ministrul Finanţelor Publice declara, în septembrie, că nu a renunţat la amnistia fiscală (restructurarea financiară), numai că aceasta nu va fi efectiv o amnistie fiscală, ci un cadru prin intermediul căruia vor fi oferite şi beneficii celor care s-au conformat voluntar.

„S-a discutat foarte mult de acea amnistie. Are acelaşi obiectiv: de a relansa în economia din România companiile mari, în principal pe cele de stat, să spunem, care astăzi sunt ţinute mai mult sau mai puţin pe linie de… Nu renunţ la niciun lucru care va fi bun pentru această economie, să ştiţi! Dar nu este o amnistie fiscală. Am spus: este, poate, un cadru care să ofere tuturor categoriilor din economie anumite măsuri, că vorbim de firmele private sau de stat cu datorii la stat, că vorbim de firmele care şi-au achitat la timp, în 2017, datoriile şi acum să creăm un mecanism care la anul viitor poate să le faciliteze, să spunem, plata faţă de stat nu în momentul în care… adică să-şi poată rula banii o anumită perioadă, şi ceva celor care s-au conformat voluntar. Şi pe persoană fizică la fel. Avem un istoric de cinci ani de zile în care ANAF-ul a emis la contribuabil decizia de impunere. Şi atunci ca obligaţie a ANAF până la final de octombrie fac o centralizare pe fiecare contribuabil, iar dacă plata se va realiza până la final de an curent vor primi practic o reducere substanţială din acea sumă”, spunea Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate