miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAgenda ZileiRomânia nu are nici un candidat bun de procuror european

România nu are nici un candidat bun de procuror european

România nu are nici un candidat bun de procuror european, au anunțat reprezentanții Ministerul Justiţiei, care au spun că nu s-a selectat nici un candidat pentru această funcție din partea țării noastre. Din acest motiv, procedura urmează să fie reluată. 

„În urma interviului din data de 4 aprilie, Comisia de selecţie prezidată de ministrul Justiţiei nu a selectat niciun candidat în numele României pentru funcţia de procuror european. Ca urmare, procedura de selecţie a candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european se va relua potrivit calendarului ce va fi comunicat ulterior”, se arată în anunțul publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei. 

În urma susţinerii interviului, comisia selectează trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista cu trei candidaturi pe care ministrul Justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

Cei cinci candidaţi care au susţinut interviul pentru funcţia de procuror european din partea României au fost Daniel Constantin Horodniceanu, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici şi Elena Hach. 

România a declanșat selecția pentru funcţia de procuror european, pe 22 februarie, prin ministerul Justiției. Potrivit instituției, poate fi desemnată drept candidat în numele României pentru funcţia de procuror european persoana care îndeplinește următoarele condiții:

  • este cetăţean român, cu domiciliul în România
  • este procuror sau judecător cu o vechime în funcţia de judecător sau procuror de minimum 15 ani
  • este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel
  • are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc
  • cunoaşte la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj)

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate