luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiRomânii aflaţi în ţări afectate de coronavirus trebuie să evite orice deplasare

Românii aflaţi în ţări afectate de coronavirus trebuie să evite orice deplasare

Românii aflaţi în ţări afectate de coronavirus trebuie să evite orice deplasare care nu este necesară, a declarat premierul interimar, Ludovic Orban. 

Cu toate acestea, el a menționat nu li se va interzice să vină în ţară de sărbători, dar trebuie să ştie că vor sta în carantină fie la spital, fie acasă.

„Încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei, am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară, pentru că, la urma urmei, nu fac altceva decât să-şi pună în pericol membrii familiei, să-şi pună în pericol prietenii. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia, dar sunt câteva zone care sunt afectate, unde există un risc de contaminare cu COVID şi acolo trebuie să existe precauţie. Nimeni nu zice să nu vină românii de sărbătoarea creştină a Paştelui, dar este preferabil… Asta este problema, pentru că dacă vin dintr-o localitate afectată, intră automat în carantină instituţionalizată, iar dacă vin din zone unde există o contaminare ridicată, zone cu risc, vor fi în carantină sub formă de izolare la domiciliu”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit lui Orban, va fi foarte dificil în cazul în care creşte numărul celor aflaţi în izolare la domiciliu.

„Sigur că Poliţia, Jandarmeria, reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, toate autorităţile care au competenţe în acest domeniu sunt implicate în urmărirea modului în care se respectă izolarea la domiciliu. Pe de altă parte, vă daţi seama, dacă creşte numărul la 70-80-100 de mii, va fi extrem de dificil, pentru că nu vom avea suficientă resursă umană, dar noi încercăm să menţinem condiţiile de izolare la domiciliu, să facem educarea cetăţenilor, să informăm cetăţenii privitor la izolarea la domiciliu şi riscurile pe care le are dacă o persoană care este izolată la domiciliu părăseşte domiciliul şi intră în contact cu oamenii”, a afirmat Orban.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate