duminică, octombrie 24, 2021
AcasăAdministrație publicăFirea: Poluarea de weekendul trecut a fost cauzată de CET Grozăveşti

Firea: Poluarea de weekendul trecut a fost cauzată de CET Grozăveşti

Poluarea care a afectat Bucureştiul în weekendul trecut a fost cauzată de CET Grozăveşti care a ars păcură, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„În ceea ce priveşte poluarea din 1 spre 2 martie am afirmat public joi că domnul ministru a primit raportul scris de la Garda de Mediu miercuri şi minte în sensul ascunderii unor informaţii vitale pentru noi toţi. De ce nu face public domnul ministru acest raport? Pe cine protejează domnul ministru Alexa (Costel Alexe – n.r.) vă spun eu: îl protejează pe colegul său de partid, de la PNL, pe domnul ministru Virgil Popescu, pentru că imensa poluare de duminică spre luni, poluare mult peste nivelul de poluare obişnuită, cauzată de trafic, acei nori, acele pulberi în suspensii, acel dezastru economic de duminică spre luni, 1 spre 2, a fost cauzat de CET Grozăveşti. Am toate informaţiile, sunt foarte responsabilă, am toate documentele şi toate dovezile, dar i-am lăsat posibilitatea domnului ministru să iasă el basma curată şi să recunoască public faptul că din cauza nemodernizării, din cauza lipsei de retehnologizare a CET-urilor din Bucureşti s-a ajuns la acest dezastru”, a susţinut Gabriela Firea, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Potrivit ei, cetăţenii trebuie să ştie că CET-urile din Bucureşti, toate, dar în special Progresul şi Grozăveşti, au ars foarte multă păcură.

„Păcura este intens poluantă. Păcura se foloseşte în timpul iernii, când sunt temperaturi cu minus, minus 10, minus 15 grade, minus 20 de grade. Au vrut să scape de ea”, a mai spus Firea.

Aceasta spune că are dovezi că poluarea imensă a fost de la faptul că s-a ars foarte multă păcură în toate CET-urile din Bucureşti, în special Grozăveşti şi Progresul, cel care a poluat cel mai mult şi a dat peste cap calitatea aerului din Bucureşti fiind CET Grozăveşti.

Ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a afirmat că toate măsurile asumate de Primăria Generală a Capitalei pentru a reduce poluarea aerului în Bucureşti sunt zero sau aproape de zero şi PMB şi primăriile de sector au fost amendate cu 75.000 lei de către comisarii Gărzii de Mediu pentru neimplementarea măsurilor asumate în Planul integrat de calitate a aerului.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate