vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiRomulus Bulacu, declarat incompatibil de ANI și aflat în proces de rejudecare...

Romulus Bulacu, declarat incompatibil de ANI și aflat în proces de rejudecare a deciziei, a fost numit șeful Inspectoratului de Stat în Construcții

Fostul senator PNL, Romulus Bulacu, care a avut interdicție definitivă de a ocupa o funcție publică vreme de 3 ani, decizie contestată deja și aflată acum în rejudecare la Înalta Curte, a fost numit de premierul Florin Cîțu în funcția de inspector general cu rang de secretar de stat, la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Liberalul Bulacu îl înlocuiește pe fostul șef al ISC, Paul Racoviţă, revocat din funcție.

Potrivit G4Media, în decembrie 2019, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Bulacu a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), a devenit incompatibil și a primit interdicție de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani.

Anterior, în 2016, el a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate deoarece s-a constatat că pe când era consilier județean la Vâlcea, firmele pe care le deținea, Minet S.A. și Minet Conf SRL, au încheiat contracte cu două instituții din  subordinea Consiliului județean Vâlcea, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri și Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești.

În noiembrie 2020, în urma contestației în anulare împotriva deciziei (definitive) a Înaltei Curți, formulate de Romulus Bulacu, i-a fost admisă calea extraordinară de atac și s-a dispus rejudecarea procesului, cu un prim termen pe 27 mai 2021.

Din punct de vedere legal, Bulacu nu are în acest moment interdicție de a ocupa o funcție publică, însă scandalul public declanșat după declararea sa ca incompatibil atât de ANI (2016), cât și de Înalta Curte, printr-o decizie definitivă (2019), ridică probleme de oportunitate și aruncă suspiciuni asupra seriozității premierului Cîțu, câtă vreme ”integritatea funcționarilor publici” este o cerință inclusă chiar în programul de guvernare.

Romulus Bulacu a fost, în perioada 2012-2016 consilier județean la Vâlcea, iar în perioada 2016-2020 a fost senator PNL.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate