vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiS-a vaccinat românul cu numărul 1 milion

S-a vaccinat românul cu numărul 1 milion

S-a vaccinat românul cu numărul 1 milion și este vorba despre o femeie de 86 de ani, iar  serul de vaccin i-a fost administrat de preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

De altfel, acesta a anunţat că ar urma să facă voluntariat în centrele de vaccinare anti-COVID.

Potrivit lui Florin Cîţu, prezent la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo.

„Un moment la care în 27 decembrie ne uitam şi voiam să vină cât mai repede. A venit, am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veţi vedea că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Ţinta iniţială era să avem aproape un milion până la sfârşitul lunii martie. Am fost mai aproape. Ţineţi minte că spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârşitul lui martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane. Rămâne în continuare ţinta de a avea 10,4 milioane de români vaccinaţi la sfârşitul lui septembrie. Campania de vaccinare merge bine, suntem în Europa în top, întotdeauna suntem în primele 3 locuri, şi ne asigurăm că va rămâne aşa”, a afirmat Cîţu.

În acelaşi timp, pentru a avea o campanie de vaccinare de succes, este necesar ca regulile de protecţie sanitară să fie păstrate.

„Trebuie să păstrăm în continuare şi să respectăm toate regulile impuse… purtatul măştii în spaţiul public. Am văzut deja foarte, foarte mulţi oameni care s-au relaxat şi nu mai poartă mască în spaţiul public. Este foarte important să purtăm mască în spaţiul public şi fac un apel şi la Ministerul Afacerilor Interne, o să vorbesc cu domnul Lucian Bode, să mă asigur că vom avea mai mulţi lucrători ai MAI care să-şi facă treaba. Văd peste tot – merg pe stradă, am mers şi cu metroul – oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem aşa ceva în acest moment, nu ne putem relaxa în acest moment”, a mai afirmat Cîţu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate