sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAgenda ZileiÎCCJ a decis suspendarea executării pedepsei pentru Alina Bica

ÎCCJ a decis suspendarea executării pedepsei pentru Alina Bica

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care a fost judecată pentru favorizarea făptuitorului şi condamnată la patru ani de închisoare.

Alina Bica fusese condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Condamnat tot la patru ani de închisoare în acelaşi dosar, va fi eliberat şi Şerban Pop, fost șef al ANAF.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată definitiv, pe 26 iunie, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care era acuzată de favorizarea făptuitorului şi în care era implicat fostul ministru al Economiei Adriean Videanu. Acesta a fost însă achitat de judecătorii Instanţei supreme. 

Pentru Alina Bica a venit o notificare roşie în baza de date Interpol pentru infracţiunile de mită şi corupţie, emisa tot de Interpol Bucureşti. Ea a fost arestată în jurul orei 14,00 tot pe o stradă. Cele două au fost plasate sub ordinele unei Curţi Penale din San Jose.

Fostul şef al ANAF Şerban Pop va fi eliberat din închisoare

Fostul şef al ANAF Şerban Pop va fi eliberat din închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus suspendarea executării pedepsei în dosarul în care acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. 

„Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnatul Şerban Pop împotriva deciziei penale nr. 116 din 26 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2.138/1/2017. Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr. 42 din 26 ianuarie 2017, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare. Definitivă”, se arată în minuta deciziei de miercuri. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate