marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiLa desființarea SIIJ s-a lăsat cu scandal între politicieni. Magistrații au plecat...

La desființarea SIIJ s-a lăsat cu scandal între politicieni. Magistrații au plecat din sală

La desființarea SIIJ s-a lăsat cu scandal între politicieni ai diferitelor partide, în timp ce magistrații ICCJ și CSM au plecat din sală. 

Astfel că, sedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor a fost locul în care s-au dat schimburide replici dure între repreznetanții USR PLUS si PSD. Preşedintele Comisiei, Alexandru Badea, deputat USR PLUS s-a luat la harță reprezentanţii PSD care au reclamat nerespectarea procedurii.

Potrivit lui Badea această secţie a fost înfiinţată la iniţiativa lui Liviu Dragnea, într-o perioadă de mari regrese pentru sistemul de justiţie din România.

„Din punctul meu de vedere au fost două scopuri: primul a fost controlul politic al urmăririi penale a magistraţilor, adică să se decidă în Kisseleff, ca pe timpul doamnei Stănoiu, cine este anchetat şi cine beneficiază de impunitate. Şi desigur, redirecţionare a unor dosare penale ale unor politicieni în general de la DNA către această secţie specială prin simpla implicare a unui magistrat, printr-un denunţ, printr-o plângere”, a afirmat Badea.

La desființarea SIIJ s-a lăsat cu scandal

Potrivit lui, o consecinţă a acestei secţii a fost redeschiderea discuţiilor asupra unor recomandări din MCV, fiind nişte regrese. Mai mult, parlamentarul USR PLUS crede că majoritatea judecătorilor s-au opus înfiinţării acestei secţii.

Pe de altă parte, deputatul PSD Nicuşor Halici a spus că nu se respectă procedura.

„Nu vă e ruşine? Nu suntem la declaraţii politice. De ce nu aţi supus la vot procedura? Aţi făcut o pledoarie politicianistă”, a spus Halici.

După discursul lui Badea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, şi preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, au părăsit lucrările Comisiei.

„Un astfel de comportament eu îl regret în Parlamentul României. Punctul nostru de vedere este scris. Optează CSM pentru o soluţie de echilibru Trebuie încetată polarizarea societăţii şi polarizarea magistraturii. Polarizarea din societate trebuie oprită, situaţia actuală nu este una fericită, însă nici situaţia anterioară nu a fost perfectă, în ciuda progreselor fantastice pe care le-au făcut instituţiile judiciare”, a declarat Bogdan Mateescu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate