miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiOMS crede că a aflat originea virusului COVID-19 și cum s-a transmis...

OMS crede că a aflat originea virusului COVID-19 și cum s-a transmis la oameni

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ajuns la concluzia că, cel mai probabil, fermele de animale sălbatice din China reprezintă originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19, după o investigație de câteva luni.

Multe dintre fermele respective sunt în sau în apropierea provinciei Yunnan din sudul Chinei.

Acestea furnizau animale vânzătorilor din piața de fructe de mare Huanan din Wuhan, unde au fost descoperite primele cazuri de COVID-19, a declarat Peter Daszak, care a făcut parte din echipa OMS care a călătorit în China. O parte dintre aceste animale sălbatice s-ar fi putut infecta cu SARS-CoV-2 de la lilieci din zonă.

La începutul acestui an, experții a OMS au mers în China pentru a cerceta modul în care a apărut pandemia care a infectat până acum peste 120 de milioane de oameni și a ucis alte 2,6 milioane de persoane din toată lumea.

S-au răspândit o serie de teorii ale conspirației despre originea virusului, inclusiv faptul că virusul a fost scăpat dintr-un laborator din Wuhan. Luna trecută, anchetatorii OMS au respins această ipoteză.

Toți oamenii de știință care au studiat problema au ajuns la aceeași concluzie – aceea că virusul provine de la lilieci și a ajuns la oameni printr-o altă specie de animale. La aceeași concluzie au ajuns și experții OMS: virusul a plecat de la lilieci din sudul Chinei, a trecut la animalele din ferme și apoi a ajuns la oameni.

Fermele de animale sălbatice fac parte dintr-un proiect pe care guvernul chinez îl promovează de 20 de ani pentru a ajuta populația rurală să scape de sărăcie și pentru a echilibra diferențele dintre rural și urbană.

China a închis aceste ferme, în februarie, probabil pentru că guvernul chinez credea că fac parte din calea de transmisie de la lilieci la oameni, a spus Daszak. Multe dintre aceste ferme au animale care pot transmite coronavirusuri, inclusiv zibete și pangolini. OMS încă nu știe ce animal a transmis virusul de la lilieci la oameni.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate