vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiSe pregătesc modificări opace ale Codului penal și Codului de procedură penală

Se pregătesc modificări opace ale Codului penal și Codului de procedură penală

Se pregătesc modificări opace ale Codului penal și Codului de procedură penală, este de părere deputatul PNL Ioan Cupşa. 

Acesta crede că modificările la Codul penal şi Codul de procedură penală nu sunt în lucru în niciun caz la comisia specială pe legile Justiţiei. 

„Ar trebui să-i întrebaţi pe cei care sunt la Putere. Nu au adus în discuţie în comisia specială, nu am discutat nimic într-o altă comisie din Cameră sau din Senat, aşadar întrebaţi-i pe cei de la Putere de ce nu-şi doresc să dezbată, să existe o transparenţă în ceea ce priveşte adoptarea acestor amendamente şi de ce îşi doresc o ordonanţă de urgenţă. Îşi doresc o ordonanţă de urgenţă pentru că, după cum bine ştiţi, o astfel de ordonanţă de urgenţă, indiferent cum va fie ea, chiar dacă va fi una care va conţine elemente de neconstituţionalitate crasă, ea are sensul unei norme de drept substanţial din dreptul penal”, a mai spus Cupșa.

Potrivit lui, asta înseamnă că, în momentul în care va intra în vigoare o astfel de ordonanţă de urgenţă, chiar dacă ulterior această ordonanţă nu va trece de Parlament, datorită efectelor pe care le va produce, toţi cei care sunt tovarăşii acestui Guvern, respectiv ciracii domnului Dragnea, vor beneficia de prevederile acestei ordonanţe de urgenţă.

Nu există o altă explicaţie pe care eu să o găsesc şi să o dau astăzi. El a spus că trebuie întrebat Florin Iordache, preşedintele comisiei speciale, de ce a lăsat în nelucrare cele două legi. 

„Nu sunt în lucru în niciun caz la comisia specială, asta v-o pot spune, pentru că sunt vicepreşedinte al comisiei speciale şi nu ne-am mai întâlnit de o bună bucată de vreme. Întrebaţi-l pe domnul Iordache, care este preşedinte al acestei comisii. Încă nu s-a discutat în comisie, nu am fost convocaţi, drept urmare îşi doresc acea ordonanţă de urgenţă, iar faptul că nu se dezbate în Parlament considerăm noi că este un subterfugiu pentru a da dânşii ordonanţă de urgenţă, parcă se leagă”, a spus Ioan Cupşa. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate