vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiȘedință CSAT convocată pentru 27 aprilie. Teme în atenție: securitatea din zona...

Ședință CSAT convocată pentru 27 aprilie. Teme în atenție: securitatea din zona Mării Negre, tensiunile de la granița Ucrainei, retragerea din Afganistan

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării se reunesc marţi, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, pe ordinea de zi a reuniunii fiind incluse subiecte privind starea de securitate în regiunea Mării Negre şi implicaţiile pentru România, precum şi încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan – informează Agerpres.

 ”Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei.” – anunța joi, președintele Iohannis.

„Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniţă de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenţie aceste lucruri. Să nu îşi imagineze cineva că noi stăm şi aşteptăm informaţii de la alţii. Noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuţii cu ministrul Apărării şi cu alţi conducători de servicii specializate, cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijoraţi. Însă situaţia este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic. Şi acest lucru îl facem” – mai spune Președintele.

Între timp însă, rușii s-au retras din zona de conflict, dar ofensiva rusă continuă tot mai agresiv pe frontul secret, foarte mulți spioni ruși fiind expulzați de peste tot din Europa, dar și de peste Ocean.

Ieri, adjunctul atașatului militar al Ambasadei Rusiei la București, ofițerul GRU Alexey Grishaev, a fost declarat persona non grata de MAE, și expulzat din România pentru încălcarea prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Ședința începe la ora 16.00.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate