marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiSindicaliștii SED LEX vor și ei stimulente financiare semnificative de la stat

Sindicaliștii SED LEX vor și ei stimulente financiare semnificative de la stat

Sindicaliștii SED LEX cer și stimulente financiare de la stat pe motiv că și inspectorii fiscali sau alți lucrători sunt expuși la același nivel de risc de infectare cu coronavirus ca alți bugetari care primesc bani în plus de la stat. 

„Conducerea Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a urmărit cu mare atenție modul în care autoritățile, Guvernul, pe de o parte și Parlamentul, pe de altă parte, se întrec în acordarea stimulentelor financiare unor categorii de bugetari, fără să țină cont de toate categoriile de salariați bugetari, care se expun, prin specificul activității desfășurate, riscului de a fi infectați cu noul coronavirus”, spun sindicaliștii.

Vor și ei stimulente financiare semnificative

Potrivit lor, este frustrant pentru un angajat din trezorerie, inspecție fiscală sau executare silită, să intre în contact direct cu contribuabilii, să alerge în medii diferite pentru a asigura colectarea veniturilor la bugetul statului și nimeni să nu observe că este la fel de expus la noul virus ca și profesorul sau polițistul!

„Este la fel de incorectă situația lucrătorului vamal care nu primește o compensație materială, deși își desfășoară activitatea în punctele de trecere a frontierei, lângă polițistul de frontieră care încasează un stimulent financiar! Putem continua cu colegii din inspecția muncii care participă la cercetări epidemiologice, controlează modul în care sunt respectate măsurile guvernamentale de către angajatori și totuși nu intră în categoria bugetarilor cărora li se acordă o compensație pentru riscurile la care se expun!”, mai spun sinducaliștii SED LEX.

Potrivit lor, exemplele pot include și mai multe segmente ale domeniului bugetar, tocmai de aceea s-a solicitat Guvernului și Parlamentului României să analizeze mult mai atent acordarea corectă și uniformă a stimulentelor financiare pentru toate categoriile de salariați din sectorul bugetar, care sunt expuși prin activitatea lor infectării cu noul coronavirus, pentru a evita profunde disensiuni între categoriile profesionale.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate