sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiSe dorește plafonarea pensiilor celor care reintră în sistemul public

Se dorește plafonarea pensiilor celor care reintră în sistemul public

Se dorește plafonarea pensiilor celor care reintră în sistemul public, cel puțin asta a anunțat Florin Roman, vicepreşedintele PNL, la Alba Iulia.

Acesta vrea să depună, săptămâna viitoare, un proiect de lege privind reglementarea cumulului pensiilor cu câştigul salarial. 

În acest fel, pe perioada în care un pensionar lucrează în sistemul bugetar, acestuia să-i fie plafonată pensia până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, respectiv 2.108 lei. 

Proiectul vizează în special beneficiarii pensiilor speciale care, ulterior, se reintegrează în sistemul public.  

„Proiectul îşi propune să aibă plafonată acea pensie pe perioada cât lucrează la stat la nivelul salariului minim brut pe economie aferent bugetului pe anul în curs. Deci, domnul Meleşcanu, care încasează venituri de 70.000 de lei din salariu, de peste 10.000 de lei din pensie, potrivit datelor din presa centrală, dacă acest proiect de lege va deveni lege, domnul Meleşcanu nu mai poate lua pensie de 10.000 de lei pe lună, poate lua o pensie de 2.108 lei, cât e salariul minim brut aferent bugetului de stat pe anul 2019. I se suspendă diferenţa de pensie de la 2.000 până la 10.000 de lei pe perioada în care lucrează în sistemul bugetar”, a declarat liberalul. 

În proiect se face referire la toate pensiile, dar că, din calculele pe care le-a făcut pe studiul de impact, 98% în această situaţie, respectiv s-au reîncadrat la stat, sunt beneficiarii pensiilor speciale. 

Potrivit lui, proiectul poate duce şi la o realocare a forţei de muncă din sectorul public către sectorul privat, ceea ce, pe termen mediu şi lung, ar avea drept consecinţă o stabilitate a forţei de muncă şi scăderea deficitului forţei de muncă din sectorul privat. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate