joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiUSR nu intră la guvernare decât dacă se revizuieste Constituția cu „Fără...

USR nu intră la guvernare decât dacă se revizuieste Constituția cu „Fără penali”

USR nu intră la guvernare decât dacă se revizuieste Constituția cu initiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”, a anunțat preşedintele USR, Dan Barna.

Acesta este nemulțumit de faptul că, în pofida declaraţiilor de susţinere a iniţiativei, PNL, UDMR şi PSD nu au asigurat cvorumul la şedinţa Biroului permanent pentru convocarea plenului cu un unic punct pe ordinea de zi – „Fără penali în funcţii publice”.

„În viaţa fiecărui Parlament există un moment şi o zi a adevărului. Am început în 2017 cu Ordonanţa 13. A urmat apoi această iniţiativă extraordinară prin care un milion de cetăţeni au cerut clasei politice să pună în Constituţia României un principiu de bun simţ – penalii nu au ce să caute în viaţa publică a statului român. Astăzi, vechea clasă politică (PSD, PNL, UDMR şi celelalte partide) a arătat că nu doreşte ca vocea cetăţenilor să ajungă în Constituţia României, a boicotat şedinţa Bp pentru un plen în care să fie votată iniţiativa ‘Fără penali’ şi a arătat, dincolo de declaraţii, că nu îşi doreşte un referendum pentru revizuirea Constituţiei pe 6 decembrie. Au blocat iniţiativa „Fără penali”, nu se va întâmpla pe 6 decembrie. USR va continua această luptă, este un angajament şi o garanţie şi o condiţie pe care noi o punem pentru a putea face parte dintr-o majoritate sau guvernare viitoare”, a afirmat Barna.

USR nu intră la guvernare așa cu oricine

Potrivit lui, este o temă care nu este importantă pentru vechii politicieni.

„Este o temă care le-a venit ca un cartof fierbinte de la un milion de români. A fost adoptată în Camera Deputaţilor într-o declaraţie de iubire pentru Fără penali, iar acum, când trebuia votată în Senat, vechile partide şi-au dat arama pe faţă”, a adăugat Barna.

Biroul permanent al Senatului nu s-a reunit, de la ora 12,00, din lipsă de cvorum, după ce liderul grupului USR din Senat a depus o solicitare pentru convocarea Bp, pentru a se decide organizarea unui plen în vederea adoptării iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice”.

La şedinţă s-au prezentat doar preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, şi secretarul Biroului permanent, George Dircă (USR).

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate