miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiPSD-ALDE vor să creeze softul paralel pentru fraudarea alegerilor

PSD-ALDE vor să creeze softul paralel pentru fraudarea alegerilor

PSD-ALDE vor să creeze softul paralel pentru fraudarea alegerilor, după ce, a treia zi de audieri în Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai confirmă suspiciunile USR că PSD-ALDE vor să discrediteze Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV) astfel încât să manipuleze rezultatele viitoarelor alegeri.

„Astăzi a avut loc un adevărat asalt al PSD-ALDE împotriva Autorităţii Electorale Permanente (AEP), după ce preşedintele instituţiei a declarat cu subiect şi predicat în cadrul audierii că la alegerile europarlamentare şi la referendum nu au fost constatate decât erori de completare a proceselor verbale, nicidecum fraude, şi că la nivelul BEC nu au fost constatate probleme legate de sistemul informativ”, a declarat Daniel Popescu, deputat USR.
El consideră şocante insistenţele membrilor PSD-ALDE de a discredita Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

Softul paralel, următoarea țintă

„A fost linia de atac pe tot parcursul audierilor reprezentanţilor principalelor instituţii, precum MAI, MAE şi, astăzi, AEP. Preşedintele AEP a confirmat că instituţia pe care o conduce nu are expertiza, capacitatea şi resursele de a gestiona un asemenea sistem. Asistam la o şaradă bazată pe informaţii incomplete lansate în spaţiul public. În stilul caracteristic, PSD-ALDE doreşte să facă încă un pas către eliminarea SIMPV prin crearea unui program paralel celui realizat de STS şi care a funcţionat în timpul alegerilor”, a mai spus deputatul.
Olguţa Vasilescu a propus în Comisie crearea unui grup de experţi IT care iniţial trebuia să analizeze datele din SIMPV şi eventuale disfuncţionalităţi ale sistemului electoral, dar astăzi a ieşit la iveală că membrii Comisiei au fost induşi în eroare, iar adevăratul scop al grupului de experţi IT este să realizeze un soft paralel.
USR consideră că acest nou program nu poate avea putere probatorie, căci el trebuie supus cel puţin aceloraşi teste la care a fost supus softul iniţial aparţinând instituţiilor statului. Mai mult, USR nu susţine mutarea sistemului SIMPV sub controlul AEP, în condiţiile în care şefii instituţiei sunt numiţi politic, iar AEP a confirmat că instituţia pe care o conduce nu are expertiza, capacitatea şi resursele de a gestiona un asemenea sistem.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate