marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiAproape 1.100 de solicitări au fost făcute la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti...

Aproape 1.100 de solicitări au fost făcute la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov

Aproape 1.100 de solicitări au fost făcute la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov pe parcursul ultimelor 24 de ore, potrivit reprezentanților instituției. 

„În ultimele 24 de ore, 1.098 de persoane au apelat la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu, respectiv cazuri foarte grave, şi de cod galben – cazuri grave. Dintre cazurile de urgenţă, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă. Au fost 179 de afecţiuni digestive şi 20 de persoane care au consumat mai mult alcool şi au avut nevoie de ambulanţă. Dar, dacă ne raportăm la o populaţie de peste 3 milioane de locuitori, cifrele nu sunt alarmante”, a declarat managerul instituţiei, Alis Grasu.

Potrivit ei, situaţia este similară celei de anul trecut. „Ne aflăm cam în aceiaşi parametri ca anul trecut. Aş putea să spun că este o uşoară scădere a numărului de solicitări în ziua de Crăciun, dar într-un fel se justifică prin faptul că foarte multe persoane au plecat din Bucureşti în această minivacanţă de Crăciun”, a menţionat Alis Grasu. 

De asemenea, la Iași, un bărbat de 40 de ani a murit, în prima zi de Crăciun, după ce şi-a băgat în gură o petardă aprinsă.

„Am fost solicitaţi în jurul orei 20,00 pentru un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Belceşti, cu leziuni datorate exploziei unei petarde pe care şi-a introdus-o aprinsă în cavitatea bucală. La locul solicitării a fost trimisă ambulanţa cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viaţa”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef al UPU SMURD Iaşi.

Medicina legală urmează să stabilească dacă bărbatul se afla sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate