marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiUPDATE: Sorin Blejnar a fost încercerat la Rahova, după o codamnare de...

UPDATE: Sorin Blejnar a fost încercerat la Rahova, după o codamnare de 5 ani pentru trafic de influență

UPDATE: Sorin Blejnar, fost şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost încarcerat la Penitenciarul Bucureşti-Rahova. 

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare, de Curtea de Apel București, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. 

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia instanţei de fond privind confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la concurenţa acestei sume. 

Sorin Blejnar fusese condamnat, inițial, la 6 ani închisoare de Tribunalul Bucureşti, în urmă cu 6 luni, dar Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 5 ani închisoare. Acesta a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în decembrie 2016.

Pe atunci, a fost acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să îi fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.

În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip fantomă controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. 

Sursa foto: Sorin Blejnar (Facebook)

 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate