vineri, martie 29, 2024
AcasăAdministrație publicăFirea intră în campanie electorală și se laudă cu Spitalul Metropolitan

Firea intră în campanie electorală și se laudă cu Spitalul Metropolitan

Primarul capitalei Gabriela Firea intră în campanie electorală și se laudă cu Spitalul Metropolitan, cel pe care îl tot construiește în București de ani buni de zile, dar la temelia lui nu s-a pus nici măcar o cărămidă. 

Într-o conferință de presă, Firea a arătat publicului cum va arăta Spitalul Metropolitan într-o machetă și o grafică pe computer și cam atât. Adică, la fel ca până acum… doar planuri de viitor și nimic mai mult. 

„Spitalul Metropolitan va avea 1000 de paturi pentru pacienți, din care 750 vor fi pentru spitalizare continuă. Demarăm lucrările propriu-zise anul viitor, în martie 2020. Avem deja studiul de fezabilitate realizat de două companii municipale, acesta fiind realizat într-un timp foarte scurt de doar 8 luni de zile și nu în 2-3 ani așa cum se primeau până acum”, a declarat primarul Capitalei. 

Potrivit edilului, vor fi 30 de săli de operații, vor fi câteva corpuri importante de clădire, un turn de 12 etaje cu heliport, un alt turn de 7 etaje. 

„Va exista de asmenea posibilitatea de cazare pentru rudele celor care sunt bolnavi și tratați în Spitalul Metropolitan. De asemenea, pentru medicii care lucrează în acest spital țin să precizez faptul că vom crea 1300 de noi locuri de muncă dintre care 1.100 vor fi chiar medici și asistenți, restul, personal tehnic. de asemenea, va exista și o grădiniță, o creșă și alte funcțiuni necesare”, a mai spus Firea. 

Spitalul Metropolitan, un centru de sănătate 

Edilul a mai afirmat că acesta nu este un simplu spital, ci un centru de sănătate așa cum se contruiesc toate centrele de sănătate din lume, având înclusiv și campus pentru studenți. Omaneii primarului au creat macheta și imaginile pentru a le dovedi românilor că acest proiect nu este doar unul iluzoriu, după cum s-a exprimat Gabriela Firea. 

„În prima ședință a Consiliului General vom suspune dezbaterii și aprobării indicatorii tehnico economici. mă bazez pe faptul că în consiliul general, în ciuda tensiunilor politice din ultima perioadă, vom obține majoritate. Îmi exprim regretul că în fazele preliminare au fost consilieri din partea PNL și USR care nu au votat proiectele premergătoare construirii Spitalului Metropolitan. cred că sănătatea nu trebuie să aibă culoare politică. În spitalele de aici nu sunt tratați numai pacienți bucureșteni, ci din toată țara, de aceea avem o datorie și profesională și morală să investim în sănătate”, a mai spus Firea.

Investiția este de 400 de milioane de euro, pentru clădire și dotări. Clădirea Spitalului Metropolitan, circuitele medicale precum și dotarea cu aparatură ultramodernă se vor finaliza în 3 ani. Anual vor fi tratați în regim de spitalizare continuă circa 45 000 de pacienți, iar în sistem ambulator, peste 280.000.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate