marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiSUA anunță că vor oferi 14 milioane dolari pentru susținerea unui studiu...

SUA anunță că vor oferi 14 milioane dolari pentru susținerea unui studiu de implementare a primului reactor modular mic (SMR) în România

SUA au anunțat, duminică, în cadrul Summitului G7, că vor oferi României 14 milioane de dolari pentru reactoare modulare mici, conform site-ului oficial al Casei Albe.

”Guvernul Statelor Unite împreună cu firma americană NuScale Power LLC (Tigard, OR) vor oferi 14 milioane de dolari pentru susținerea studiului de Front-End Engineering and Design în vederea implementării de către România a unei centrale de tip SMR (Small Modular Reactor), prima de acest fel.

Bazându-se pe eforturile guvernului SUA, inclusiv pe sprijinul de susținere din partea Comerțului și pe asistența tehnică din partea statului și a USTDA, această investiție este menită să mobilizeze un efort de mai multe miliarde de dolari și să pună în valoare ingeniozitatea SUA în sectorul nuclear avansat, să accelereze tranziția către o energie curată, să creeze mii de locuri de muncă și să consolideze securitatea energetică europeană, respectând în același timp cele mai înalte standarde de siguranță, securitate și neproliferare nucleară”, a anunțat Casa Albă, duminică.

Klaus Iohannis a anunțat, printr-un mesaj publicat pe Twitter, că salută decizia președintelui Biden, adăugând că ”asigurarea securității energetice este un obiectiv comun al Parteneriatului Strategic” româno-american.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate