joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiSurse: Proiectul președintelui Iohannis, ”România Educată”, din PNRR, pierde 1 miliard de...

Surse: Proiectul președintelui Iohannis, ”România Educată”, din PNRR, pierde 1 miliard de euro

Proiectul România Educată din PNRR pierde 1 miliard de euro, adică un sfert din totalul fondurilor pentru educație, potrivit surselor Edupedu.ro. Cele mai mari tăieri sunt de la universități, și anume circa 70% din fondurile alocate inițial. Domeniul este urmat de învățământul profesional dual, care pierde 50% din fonduri.

O altă lovitură o primesc laboratoarele de științe, anunțate ca prioritare de președintele Klaus Iohannis, dar care acum pierd 40% din suma inițial alocată, potrivit aceleiași surse.

Tăierile de la educație vin în contextul în care România are o alocare prin PNRR din partea Comisiei Europene de 29 de miliarde de euro, iar documentul de negociere trimis de România conținea proiecte de 40 de miliarde de euro. Autoritățile de la București încearcă acum să ajungă la suma de 29 de miliarde de euro prin tăieri de la diferite capitole.

Reformele din educație propuse Comisiei Europene de România prin PNRR erau sub egida proiectului prezidențial “România Educată”, au fost anunțate de președintele Klaus Iohannis și au fost agreate de către experții Comisiei Europene în faza de negociere, potrivit anunțurilor făcute de vicepremierul Dan Barna și de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu – scrie edupedu.ro.

Miercuri, la Ministerul Fondurilor Europene are loc o ședință pentru rediscutarea noilor modificări aduse Planului Național pentru Redresare și Reziliență.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate