vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiSuspendarea președintelui, ultima amenințare a Vioricăi Dăncilă

Suspendarea președintelui, ultima amenințare a Vioricăi Dăncilă

PSD ia în calcul suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, dar se teme că acest lucru ar adânci şi mai mult criza politică actuală, a declarat liderul social-democraților, Viorica Dăncilă.

„O să luăm în calcul şi acest lucru. Avem acest instrument, o să discut şi cu colegii mei, luăm în calcul suspendarea preşedintelui pentru că, atâta timp cât cer fiecărui cetăţean să respecte Constituţia, nu poate ca cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalţi să încalce legea fundamentală. Deja suntem într-o criză, deja în România avem o criză, avem o criză din punct de vedere instituţional, avem o criză din punct de vedere al legilor şi actelor normative pe care trebuie să le adoptăm, avem o criză din punct de vedere al stabilităţii şi al încrederii pe care alte state trebuie să o aibă în România, şi avem un preşedinte care lasă toate aceste lucruri şi pleacă într-o vizită”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Aceasta crede că ieşirea din criza politică se poate face prin formarea unei noi majorităţi, lucru care poate fi realizat doar cu sprijinul preşedintelui.

„Normal ar fi, în urma acţiunilor preşedintelui, să începem demersurile pentru suspendare a preşedintelui, pe de altă parte, sunt un om care ţin la această ţară şi îmi pasă foarte mult de ceea ce se întâmplă. Dacă pe lângă instabilitatea dată de moţiunea de cenzură de cădere a acestui guvern, venim şi cu suspendarea preşedintelui, mi-e teamă că adâncim şi mai mult ţara în haos. Deci vom lua în calcul aceste două lucruri. Eu sper ca să rezolvăm într-un mod corect această problemă, pe data de 24 noiembrie. Ceea ce a făcut preşedintele este de neacceptat şi ar merita suspendarea în clipa următoare. Dar, pe de altă parte, sunt multe state membre, suntem stat membru al Uniunii Europene, care sunt cu ochii pe noi, şi acest lucru cred că ne-ar costa din punct de vedere al imaginii externe”, a mai spus Dăncilă.

Suspendarea președintelui, „la mila” PSD 

Potrivit premierului demis, este înainte de alegerile prezidenţiale, toţi vor spune că facem acest lucru că ne este frică de confruntare PSD – Iohannis.

„Pe de altă parte, este foarte greu acum, în momentul în care avem un guvern interimar, intrăm în iarnă, sunt foarte multe decizi de luat, să mai suspendăm şi preşedintele cred că ar fi un lucru care ne va costa ca şi ţară. Vom pune în balanţă aceste două situaţii şi vom vedea împreună cu colegii din PSD ce variantă adoptăm pentru perioada următoare, dar ceea ce este sigur este că nu vom accepta această atitudine a preşedintelui şi că nu vom gira un guvern pe care preşedintele îl doreşte”, a mai spus Dăncilă care crede că preşedintele statului trebuie să găsească soluţii precum desemnarea miniştrilor interimari, chiar şi pentru câteva zile, pentru deblocarea unor situaţii. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate