vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiLudovic Orban are o strategie să combată boicotul PSD

Ludovic Orban are o strategie să combată boicotul PSD

PNL are o strategie în cazul în care se va confrunta cu un boicot al PSD la votul de învestitură, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban. 

Obiectivul PNL este ca noul Guvern să fie în funcţiune cât mai repede posibil, deoarece actualul Cabinet alocă bani pe ochi frumoşi, fără niciun fel de analiză a necesităţilor reale şi a priorităţilor.

„Am stabilit o strategie în cazul în care ne vom confrunta cu un boicot din partea PSD. De asemenea, am pregătit o strategie de mobilizare şi la nivelul Birourilor permanente reunite şi la nivelul comisiilor de specialitate şi la nivelul plenului. Am introdus în programul de guvernare lucruri solicitate de partenerii de discuţii. De asemenea, am mai făcut o evaluare pe fiecare partener şi o evaluare a situaţiei în plan parlamentar şi am stabilit exact cu cine vom vorbi săptămâna viitoare, dintre parlamentarii independenţi, parlamentarii care au fost în ALDE sau cu alţi parlamentari”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit lui, liberalii urmăresc să asigure cvorumul în Birourile permanente reunite.

„Să convocăm Birourile permanente reunite, în cazul în care preşedinţii celor două Camere nu convoacă Birourile permanente reunite, prin intermediul procedurii de convocare cu minim o treime”, a mai spus Orban, care doreşte un calendar de învestire cât mai strâns.

„Depunerea – joi sau vineri şi fie luni, fie marţi, audierea. Iar dacă se face audierea miniştrilor în comisii luni, votul marţi, dacă se face marţi, votul să fie miercuri. România are nevoie de un Guvern cu depline puteri, de un Guvern legitimat prin votul Parlamentului, un Guvern care să rezolve marile probleme cu care ne confruntăm în situaţia de astăzi. Dacă mai aşteaptă mult Parlamentul pentru învestirea unui Guvern, o să găsim vistieria goală şi nu numai, angajate cheltuieli nenumărate, fără număr, pentru care nu există resurse financiare”, a mai afirmat premierul desemnat.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate