sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiSute de tiruri blocate în vamă din cauza acțiunii „Demetra”

Sute de tiruri blocate în vamă din cauza acțiunii „Demetra”

Sute de tiruri cu zeci de mii de tone de legume și fructe perisabile blocate de peste 24 de ore în întreaga țară, ca urmare a începerii operațiunii „Demetra”, pentru controlul circuitelor de comercializare a legumelor și fructelor de import.

Companiile de retail alimentar din România grupate în Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) își afirmă sprijinul total, cu toate mijloacele, pentru eradicarea fraudelor. 

„Stoparea comerțului ilicit este un obiectiv asumat și de companiile membre AMRCR, prin proceduri de verificări temeinice în raport cu furnizorii, pentru a asigura respectarea deplină a legislației și a tuturor normelor de siguranță. Facem un apel la autorități să țină cont însă de faptul că în acest moment există sute de tiruri cu zeci de mii de tone de legume și fructe perisabile blocate de peste 24 de ore în întreaga țară. Camioanele, care provin inclusiv din UE, adică din spațiul european de liberă circulație a mărfurilor, sunt sigilate de ANAF în vederea controlului, însă inspectorii nu fac față volumului mare de marfă ce trebuie controlată, prin urmare aceasta se deteriorează. Acest blocaj, care durează deja de peste o zi, afectează atât consumatorii, cât și comercianții”, spun cei din Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Aceștia speră ca acțiunile autorităților de combatere a comerțului ilicit să fie făcute cu discernământ, astfel încât activitatea celor care operează cu bună-credință, în condiții de legalitate deplină, să nu fie afectată.

„Avem o luptă comună, suntem parteneri cu autoritățile, dar ne dorim să găsim împreună un mod de cooperare din care consumatorii să nu aibă de suferit și familiile din România să aibă legume și fructe pe masa de Paște”, au mai spus reprezentanții AMRCR.

Acțiunea „Demetra” a venit ca urmare a plângerilor publice pe care Dragnea le-a avut în ultimele zile, pe motiv că românii nu mai mănâncă legume sănătoase și gustoase de la noi din țară din cauza produselor ieftine și de proastă calitate care inundă piața locală. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate