duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiTăriceanu a mai fost trădat de un om important

Tăriceanu a mai fost trădat de un om important

Călin Popescu Tăriceanu a mai fost trădat de un om important din ALDE, după ministrul MAE, Ramona Mănescu. De data aceasta, este vorba despre fostul ministrul al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. 

Senatorul Teodor Meleşcanu a declarat că nu intenţionează să îşi retragă candidatura pentru şefia Senatului, menţionând că în acest fel ALDE va avea garanţia că va fi tratat corect. 

„Nu, eu am acceptat candidatura şi sper să am numărul de voturi necesare. Oricum, e o situaţie în care Parlamentul va avea un rol foarte important. Voi fi preşedinte al Senatului imparţial cu toată lumea. Am crezut că este o chestiune foarte importantă şi necesară. ALDE are garanţia că va fi tratat foarte corect, ca şi toţi ceilalţi”, a declarat Meleșcanu.

Numirea lui Meleșcanu la șefia Senatului face parte din strategia PSD de a racola mai multi oameni din ALDE pentru a-și păstra puterea în Parlament. Astfel, partidul său putea să revendice funcţia de preşedinte al Senatului, dar l-a propus pe Teodor Meleşcanu pentru că locul a fost al ALDE, iar social-democraţii au vrut să arate că sunt corecţi până la capăt. 

ALDE are candidatul propriu la sefia Senatului

Senatorul Ion Popa este propunerea ALDE pentru funcţia de preşedinte al Senatului, potrivit lui Tăriceanu. Acesta a mai spus că forul de conducere al ALDE a decis că îşi pierd calitatea de membru al formaţiunii persoanele care, fără acceptul sau susţinerea partidului, acceptă funcţii publice la nivelul Guvernului, Parlamentului sau altor instituţii. Mesajul a fost cu țintă către Meleșcanu. 

Mai mult, nici cei din UDMR au transmis public faptul că nu susțin propunerea PSD pentru șefia Senatului.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate