sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiRamona Mănescu dă o dublă lovitură lui Tăriceanu

Ramona Mănescu dă o dublă lovitură lui Tăriceanu

Ramona Mănescu dă o dublă lovitură lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce aceasta a refuzat să își dea demisia din funcția de ministru al Externelor, acum a venit cu demisia, dar din ALDE. Aceasta a refuzat să rămână înregimentată politic și a ales postul călduț în detrimentul obligațiilor de partid. 

Aceasta a trimis la sediul ALDE o cerere scrisă de mână prin care îi anunță pe foștii colegi de demisie. 

„Subsemnata Ramona Nicole Mănescu vă rog prin prezenta să luaţi act de demisia mea din ALDE, respectiv din toate funcţiile deţinute”, se arată în documentul adresat preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. 

Mișcarea Ramonei Mănescu vine după ce, la începutul săptămânii, ALDE a anunțat că se retrage de la guvernare. Astfel, trei din cei patru miniştri ALDE au demisionat din funcţie. 

„Eu am înţeles poziţia ALDE, o respect şi sigur că fiecare îşi alege calea, dar în momentul acesta, pentru România, să dea semnale că este inconsistentă şi inconsecventă şi la nivel exterior, cred că este un lucru rău şi eu îmi asum să rămân în continuare, măcar până când se clarifică situaţia şi măcar până când reuşesc să avansez discuţiile pe care le am cu oficialii europeni şi cu alţi miniştri de Externe din Uniunea Europeană, pentru că suntem într-un moment în care pentru România trebuie să fie luate nişte decizii care ne vor afecta pe următorii cinci ani. Eu, ca o persoană responsabilă care a fost în mecanismul acesta european, ştiu ce înseamnă lucrul acesta, îmi asum să pierd eu, politic, la nivel intern, dacă aşa se pune problema, dar să nu piardă România pe termen lung”, a declarat ministrul de Externe la Digi 24

Ramona Măănescu a mai fost ministru al Transporturilor în guvernul Ponta, dar și europarlamentar, iar acum a ales să rămână ministrul de Externe în guvernul Dăncilă.  

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate