joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiTătaru: Pandemia nu se tranşează în spitale

Tătaru: Pandemia nu se tranşează în spitale

Pandemia nu se tranşează în spitale, chiar dacă se fac eforturi să se asigure suficiente paturi pentru tratament la ATI sau în celelalte secţii COVID-19, ci lumea trebuie să respecte regulile impuse, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Adaptăm numărul de paturi la ATI pentru a face acea alternativă în care să avem şi rezerve, dar sperăm să nu ajungem la folosirea acestor paturi. Această pandemie nu se tranşează în spitale. Noi ca sistem medical suntem cei care extindem numărul de paturi, suplimentăm spitale modulare, facem rezerve în spitalele non-COVID, dar să ne gândim că avem un personal care de şapte-opt luni este în prima linie. Respectarea normelor va duce la o scădere a transmiterii în comunitate şi efectiv a numărului de cazuri noi”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, este un singur teren în care are loc lupta cu noul coronavirus.

„Luptăm nu cu o minge, cu un virus, nu îl dă nimeni dintr-o parte în alta, merge el şi nu răspunde la niciun fluier de arbitru. Haideţi să înţelegem că noi facem toţi zid în faţa acestui virus, iar cei din acest zid care sunt loviţi sunt primiţi de sistemul medical”, a mai spus Nelu Tătaru.

Pandemia nu se tranşează în spitale

Autorităţile raportează toate decesele cauzate de acesta sau prin decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2.

„Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidităţi, după o îndelungă, să spunem, suferinţă şi luptă cu boala în terapiile intensive. Există patologii concomitente, există patologii decompensate în aceste şapte luni şi există în acelaşi timp şi resurse limitate în această boală. Discutăm de o mortalitate efectivă dată SARS-CoV-2, dar există şi o mortalitate dată de decompensările acestor boli cronice. Dacă v-aţi uitat în raportările noastre, sunt tocmai aceste decompensări ale bolilor cronice, care se află în tratament cronic de o perioadă îndelungată sau unii dintre ei, să spunem, în ultima perioadă chiar nu au mai verificat aceste boli”, a spus Nelu Tătaru.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate