miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiCeartă pe terenul de sub Casa Radio între Nicușor Dan și Eugen...

Ceartă pe terenul de sub Casa Radio între Nicușor Dan și Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, trebuie să înceapă procedurile pentru rezilierea contractului de concesiune a celor 10 hectare de teren de sub Casa Radio, a declarat deputatul Nicuşor Dan. 

Acesta a mentionat că investitorul nu şi-a respectat obligaţiile contractuale, iar statul trebuia să reintre în posesia terenului. 

„Vă solicit să începeţi procedurile pentru rezilierea contractului de concesiune a celor 10 hectare de teren pe care se află Casa Radio şi să începeţi procedurile pentru recuperarea acestui teren. Ministerul de Finanţe, în calitate de gestionar al proprietăţilor statului român, trebuia să demareze procedurile de recuperare a acestui teren încă din 2009, la 5 ani de la neînceperea lucrărilor, aşa cum prevedea contractul de concesiune”, a mai spus Nicușor Dan, într-o scrisoare trimisă la Finanțe.

Potrivit lui, acum, la 10 ani de la momentul în care statul român trebuia să denunţe contractul de concesiune şi să redevină proprietarul terenului, investitorul se pregăteşte să vândă cu peste 60 de milioane de euro acţiunile companiei care deţine terenul primit în concesiune pentru 49 de ani.

Pentru că investitorul nu şi-a respectat obligaţiile din contract, statul trebuia să reintre în posesia terenului, dar nu a făcut niciun demers în acest sens până în prezent. 

„Dacă reprezentaţi interesele statului român, vă solicit să începeţi demersurile legale pentru a intra în posesia acestui teren. Bucureştiul are nevoie de investiţii publice (spital metropolitan, spaţii pentru Universitate), iar acest teren poate fi folosit în beneficiul bucureştenilor, nu pentru a ridica noi mall-uri. Vă reamintesc că există un proiect iniţiat de mine în 2012, Dâmboviţa – Axă Creativă, care vizează includerea acestui teren şi a altora aflate pe malurile Dâmboviţei într-o zonă de dezvoltare a industriilor creative, având în vedere faptul că spaţiul este aproape de universităţile bucureştene importante. Până acum, în afacerea Casa Radio, statul român a pierdut”, a mai spus Dan.

Acesta a cerut să apere interesele statului român, să recupereze terenul și să-l folosească pentru investiţii publice de interes pentru cetăţeni.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate