luni, mai 27, 2024
AcasăAgenda ZileiExterneTestele făcute de medici dovedesc că premierul Finlandei, Sanna Marin, nu s-a...

Testele făcute de medici dovedesc că premierul Finlandei, Sanna Marin, nu s-a drogat

Premierul Finlandei, Sanna Marin, nu a consumat droguri, relevă testele făcute de medici. Sanna Marin a decis să se testeze după ce în mass-media au apărut imagini în care se distra împreună cu prietenii la o petrecere, motiv pentru care a fost acuzată public că s-ar fi drogat.

În vârstă de 36 de ani, Sanna Marin a fost filmată la o petrecere recentă în timp ce dansa, cânta și consuma alcool alături de invitați. După ce imaginile au fost comentate public și s-au viralizat în presa internațională, ea a acceptat să se testeze pentru a demonstra că nu a consumat droguri. Premierul finlandez a declarat că nu a făcut nimic ilegal la acea petrecere, la care au participat mai mulți prieteni, inclusiv un popstar finlandez, relatează BBC.

Într-un comunicat dat publicității, luni, de guvern se precizează că ”nu au fost găsite droguri” în urma testelor efectuate vineri. De asemenea s-a precizat că premierul a achitat personal costurile testării.

Consilierul personal Iida Vallin a declarat, citată de AFP, că Sanna Marin a fost verificată pentru cocaină, amfetamine, cannabis și opioide.

După scurgerea în presă a imaginilor de la petrecere, Sanna Marin a fost aspru criticată de mai mulți politicieni, iar un lider al opoziției i-a cerut public să se testeze antidrog.

La o conferință de presă susținută săptămâna trecută, Sanna Marin s-a apărat de acuzații în fața jurnaliștilor spunând că este perfect capabilă să își exercite atribuțiile și susținând că nu a luat niciodată droguri, nici măcar în adolescență.

În semn de solidaritate cu acuzațiile care i s-au adus, mai multe femei, din Finlanda și nu numai, s-au filmat dansând și petrecând, după care au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Premierul Finlandei iubește petrecerile și festivalurile de muzică, fiind apreciată de tineri pentru atitudinea sa nonconformistă.

La începutul acestei luni, Sanna Marin a fost desemnată ”cel mai cool premier din lume” de către revista germană Build.

Finlanda, prin vocea premierului său Sanna Marin, este unul dintre cei mai vocali și mai consecvenți apărători ai Ucrainei, țară invadată de Rusia în urmă cu șase luni.

Sanna Marin a fost unul dintre primii premieri care au vizitat Ucraina la doar trei luni de la declanșarea războiului și a susținut cu tărie sprijinirea Ucrainei, sancțiunile împotriva Rusiei, dar și aderarea țării sale la NATO.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate