joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiTraian Berbeceanu, noul prefect de București

Traian Berbeceanu, noul prefect de București

Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti printr-o hotărâre de guvern publicată aseară în Monitorul Oficial.

Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu, care a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Totodată, Guvernul a decis printr-o hotărâre, care a fost publicată în Monitorul Oficial, eliberarea din funcţia de subprefect al municipiului Bucureşti a Matildei-Nicoleta Goleac.

Tot printr-o hotărâre de guvern, Adina-Claudia Moiseanu a fost numită subprefect al judeţului Buzău, înlocuind-o în funcţie pe Elena Preda.

Traian Berbeceanu, noul prefect pe București

Ceremonia de învestire a lui Traian Berbeceanu în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti are loc în aceste momente (12.30). Potrivit unui anunţ al MAI, evenimentul va avea loc în faţa sediului Instituţiei Prefectului Bucureşti.

Potrivit lui Ionel Dancă, șeful Canecelariei premierului, toate condiţiile legale au fost respectate pentru numirea lui Traian Berbeceanu în funcţia de prefect al Capitalei şi asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale acestuia nu există dubii în spaţiul public.

„Asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale domnului Traian Berbeceanu nu cred că există dubii în spaţiul public. În ceea ce priveşte chestiunile procedurale, pentru numirea domniei sale în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti au fost respectate toate condiţiile legale”, a precizat Dancă.

Ionel Dancă a menţionat că în cazul fostului prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, s-a aplicat formula mobilităţii în funcţie, respectiv detaşarea acestuia în cadrul corpului de inspectori guvernamentali.

„Corpul inspectorilor guvernamentali este corpul aflat la dispoziţia Guvernului, pentru diverse reglementări, atribuţii, în ceea ce priveşte zona aceasta de monitorizare, asistenţă, a serviciilor publice din cadrul administraţiei publice centrale, este o zonă de competenţă unde Guvenul a considerat că domnul Gheorghe Cojanu poate să activeze în continuare, în timp ce, evident, pentru funcţia de prefect Guvernul a decis că este oportună înlocuirea acestuia cu altă persoană, cu domnul Traian Berbeceanu”, a precizat Dancă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate