marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăTraseistul Daniel Fenechiu: PNL nu se aliază, ci se majorează pragmatic cu...

Traseistul Daniel Fenechiu: PNL nu se aliază, ci se majorează pragmatic cu PSD

PNL nu va face o alianță cu PSD, nu va face un nou USL, ci o majoritate constituită pe criterii pragmatice, a declarat la RFI liderul senatorilor liberali, traseistul lingușitor Daniel Fenechiu – fost consilier și avocat al lui Dan Diaconescu, intrat în parlament ca deputat PP-DD.

Întrebat dacă nu ar fi ciudat ca propunerea de premier a PNL să fie tot Florin Cîțu, Daniel Fenechiu a răspuns: ”Nu mi se pare ciudat să fie Florin Cîțu. Este un om pregătit, este economist, a demonstrat ca ministru de Finanțe și ca prim-ministru că știe să-și asume parcursul de dreapta și calea reformelor. Faptul că a intervenit incidentul cu demiterea lui Florin Cîțu este o chestiune de sorginte strict politică, nu a avut în vedere vreo lipsă de performanță sau vreo sancționare a lui Florin Cîțu pentru modul cum a gestionat guvernarea, ci a fost consecința unor mișcări politice pe scena politică românească”.

Întrebat câtă legitimitate și credibilitate ar avea, după ce a fost demis cu un scor record printr-o moțiune de cenzură depusă chiar de viitorii parteneri de guvernare ai PNL, adică PSD, Fenechiu a declarat:

„Aici, lucrurile trebuie văzute în cheie politică. Faptul că a fost demis cu un scor istoric înseamnă că a fost demis cu scorul rezultat din suma parlamentarilor partidelor care nu susțineau Guvernul. Deci practic, odată cu plecarea USR-ului, am pierdut cele 80 de voturi care adăugate la votul celor care își doreau demiterea lui Florin Cîțu și a Guvernului liberal, s-a ajuns la această majoritate. Pe de altă parte, gestul PSD a fost un gest al unui partid de Opoziție, la data respectivă, PSD era un partid de Opoziție și este mult mai puțin grav decât gestul foștilor noștri colegi de la USR, care au depus o moțiune de cenzură împreună cu AUR, împotriva unui Guvern din care făceau parte (…). PNL nu va face o alianță cu PSD, nu va face un nou USL, cum spun anumite guri, ci pur și simplu este vorba de o majoritate constituită pe criterii pragmatice, pentru a ajuta România să depășească situația nu tocmai plăcută în care ne găsim (…).

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate