miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAgenda ZileiTrumpii acuzați de evaziune fiscală: Procuratura din New York intentează procese civile...

Trumpii acuzați de evaziune fiscală: Procuratura din New York intentează procese civile familiei Trump pentru 250 de milioane de dolari

Procuroarea generală a statului New York, Letitia James, a anunţat miercuri că le-a intentat procese civile fostului preşedinte american Donald Trump şi copiilor acestuia Donald Jr, Ivanka şi Eric, transmite AFP.

Ea a precizat că statul solicită despăgubiri de 250 de milioane de dolari şi interdicţia conducerii unor companii pentru membrii familiei Trump citaţi în proces.

Decizia a fost luată după o anchetă privind practicile fiscale ale grupului Trump Organization.

Într-o conferinţă de presă, James a declarat că Trump este chemat în judecată „pentru că a încălcat legea (…) cu scopul de a genera profituri pentru sine, pentru familia sa şi pentru firma sa”.

Fostul preşedinte a fost audiat de procuratura newyorkeză în urmă cu o lună. Ancheta civilă împotriva Trump Organization a fost deschisă după mărturia depusă în congres de Michael Cohen, fost avocat personal al lui Trump.

Cohen a făcut dezvăluiri despre evaluări frauduloase în plus sau în minus ale unor active ale organizaţiei; el a susţinut că ilegalităţile au fost comise pentru obţinerea unor împrumuturi, reducerea impozitelor sau indemnizaţii mai mari de asigurare.

Trump mai este anchetat şi în alte dosare, inclusiv unul privind arhivele prezidenţiale, în cadrul căruia a fost percheziţionată în 8 august reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, din Florida.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate