sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiTudorel Toader merge la Guvern să își dea demisia

Tudorel Toader merge la Guvern să își dea demisia

Tudorel Toader merge la Guvern să își dea demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunțat acesta la plecare de la ministerul Justiției. 

„Merg la Guvern şi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii. În felul acesta domnia sa declanşează, pe de o parte, procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi a trimis-o de aseară. Are în acelaşi timp şi demisia mea şi, cel mai probabil, o va trimite la preşedintele Republicii”, a declarat ministrul.

Acesta a afirmat că va rămâne până în momentul în care preşedintele evaluează, analizează, decide şi emite decretul, pe de o parte, de eliberare a lui, pe de altă parte, de numire a noului ministru al Justiţiei.

Potrivit lui, în scrisoarea pe care a redactat-o, va porni de la voinţa politică exprimată în cadrul CEx, şi anume de retragere a sprijinului politic pentru subsemnatul în calitate de ministru al Justiţiei.

„Voi porni de la voinţa exprimată oarecum în cele două întrevederi de aseară şi astăzi cu doamna prim-ministru şi voi porni de la faptul că doamna prim-ministru are rolul decisiv, atât în formarea Guvernului, cât şi în revocarea unora dintre membrii Guvernului. Luând act de aceste circumstanţe, împrejurări, iau în considerare şi faptul că orice autoritate trebuie să aibă asigurată continuitatea activităţii, voi rămâne la minister până în momentul în care în Monitorul Oficial apare numele şi prenumele noului ministru al Justiţiei, căruia îi voi preda documentele ministerului pe bază de proces verbal, îi voi preda sigiliul ministerului şi îi voi ura succes”, a mai spus Toader. 

Dăncilă a anunțat imediat după CEx că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. PSD l-a propus în locul acestuia pe deputatul Eugen Nicolicea. Drept urmare, astăzi, președintele a afirmat că a primit trei solicitări, atât pentru schimbarea lui Toader, dar și pentru a le lui Rovana Plumb și Natalia Intotero

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate