duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiLa Uzina Automecanica Moreni se vor face turele telecomandate

La Uzina Automecanica Moreni se vor face turele telecomandate

Compania Naţională Romarm SA, Societatea Pro Optica SA şi Societatea Întreprinderea Optică Română (IOR) SA au semnat un acord de colaborare privind realizarea, la Uzina Automecanica Moreni, de turele telecomandate de calibru 7,62 şi 12,7 mm.

Acordul a fost semnat având în vedere interesul esenţial de securitate a României, de a avea pe teritoriul naţional capabilităţi de producţie şi mentenanţă vitale pentru dezvoltarea, producţia şi menţinerea stării de operativitate a sistemelor de apărare pe ciclul de viaţă şi în situaţii critice, spun oficialii ministerului Economiei. 

Produsele, de succes mai ales la export până acum, dezvoltate, omologate cu MApN şi fabricate de către Pro Optica, societate interesată acum de externalizarea fabricaţiei, urmează să fie realizate la Uzina Automecanică Moreni, operator economic din industria naţională de apărare, care deţine resursele necesare pentru realizarea produsului şi pentru creşterea valorii adăugate în proiectele şi programele de vehicule blindate. Turelele telecomandate vor intra în portofoliul de fabricaţie al Uzinei Automecanice Moreni. 

Tot în baza acestui acord, IOR va fabrica o serie de componente, subansamble şi ansamble de mecanică fină şi optică din sistemul de conducere a focului, din blocul de senzori optronici şi de la staţia de lucru a operatorului. 

Rezultatul acestei colaborări, adică produsul cu fabricaţia omologată la Moreni, va servi oportunităţile deja existente pe piaţa externă, dar şi piaţa internă, pentru care va fi asigurată mentenanţa pe ciclul de viaţă în România. 

„Atât Uzina de la Moreni, cât şi IOR au capacităţile să ducă la bun sfârşit acest proiect, ceea ce ne va permite să diversificăm portofoliul de produse pe care îl pot oferi companiile de stat din industria naţională de apărare”, a declarat ministrul Economiei Niculae Bădălău.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate