marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiJustițieUcigașul de cauciucuri Ioan Neculaie, condamnat definitiv la 2 ani și 2...

Ucigașul de cauciucuri Ioan Neculaie, condamnat definitiv la 2 ani și 2 luni de pușcărie, a fost prins în Grecia

Omul de afaceri Ioan Neculaie, dat în urmărire după ce a fost codamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, a fost prins în Grecia, relatează News.ro.

”Având în vedere mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 21.01.2022, pe numele numitului Neculaie Ioan, condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea, de 2 ani şi 6 luni cu executare, pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, în urma activităţilor investigative efectuate de IPJ Braşov, cu sprijinul comenzii IGPR, în colaborare cu DOS, DIC, CCPI, Centrul SELEC, poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din nordul Greciei, astăzi, 29.01.2022, au depistat persoana urmărită pe numele căreia fusese emis un mandat european de arestare şi au condus-o la sediul organului competent, în vederea confirmării şi punerii în executare a mandatului”, anunţă IGPR.

Neculaie a fost dat în urmărire în urmă cu o săptămână, după ce Curtea de Apel Braşov l-a condamnat la închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, iar condamnatul nu a fost găsit pentru punerea în executare a sentinţei.

Condamnat pentru că și-a împușcat mașina

Milionarul Ioan Neculaie, fostul patron al FC Brașov și al fabricii de camioane Roman din același oraș, a fost condamnat pe 21 ianuarie, de Curtea de Apel Brașov, la o pedeapsă rezultantă de 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru că și-a împușcat autoturismul (!), în timp ce se afla sub mandatul unei liberării condiționate.

În urmă cu patru ani, milionarul Neculaie s-a enervat așa de tare pe mașina lui, care făcuse pană taman când ditamai omul de afaceri se îndrepta spre o partidă de vânătoare, încât a coborât furios și a executat cu arma din dotare, la foc cu foc, toate celelalte cauciucuri ale mașinii, ca să-și pedepsească probabil șoferul neatent la cuiele de pe carosabil.

Pentru această faptă, încadrată la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nervosul cu minte scurtă și cu prea multe milioane de euro la teșcherea și-a luat 8 luni de închisoare, pedeapsă care i-a reactivat o condamnare anterioară de 1 an și 6 luni de închisoare, primită pentru ucidere din culpă, dar pentru care beneficiase de clemența instanței, printr-o liberare condiționată.

Desigur, printre condițiile puse pușcăriașului liberat pe încredere era și aceea, subînțeleasă, de a se abține de la a trage cu puşca, de-a ‘mboulea, în  cauciucurile propriului autoturism și a crea, astfel, panică printre brașovenii cu ureche fină.

Culmea, în loc să tragă în cauciucul vinovat, care se fâsâise ireversibil în timpul rulării, chiar sub turul milionarului cuprins de febra vânătorii, Neculaie le-a împușcat exact pe cele nevinovate. Este posibil ca și acest aspect să fi fost luat în calcul de instanța de judecată pentru a stabili gravitatea faptei.

Acum, Neculaie își va trece în CV o condamnare de Cartea Recordurilor: va fi primul deținut din lume care face pușcărie pentru că și-a împușcat cauciucurile și nu șoferul.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate