sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăUcraina: De ziua Independenței Ucrainei, rușii au ucis încă un militar ucrainean...

Ucraina: De ziua Independenței Ucrainei, rușii au ucis încă un militar ucrainean în estul țării

Un militar ucrainean a fost ucis și un altul a fost rănit într-o operațiune declanșată, marți, în Donbas, de forțele armate ale Federației Ruse, chiar în ziua în care se împlinesc 30 de ani de la declararea independenței Ucrainei.

”Astăzi, 24 august, forțele armate ale Federației Ruse au încălcat încă o dată acordul de a încetare a focului și au tras asupra pozițiilor apărătorilor ucraineni, în zonade responsabilitate a grupului operațional și tactic ”Est”. Ca urmare a bombardamentului inamic, un soldat al Forțelor Unite a fost ucis și altul a fost rănit” – se afirmă într-un comunicat transmis pe Facebook de serviciul de presă al grupului operațional ”Est” al armatei ucrainene.

Acțiunile forțelor armate ale Federației Ruse au fost raportate reprezentanților OSCE prin intermediul părții ucrainene a Centrului Comun pentru Controlul și Coordonarea încetării focului și stabilizarea linie de demarcație.

De asemenea, tot marți, după orele 17.00, forțele armate ruse au încălcat o dată acordul de încetare a focului, iar în regiunile Lugansk și Donețk a fost înregistrat zborul unui vehicul aerian fără pilot  inamic, Orlan-10, cu trecerea liniei de demarcație – se mai precizează în comunicat.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate