luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiUnii români au mințit polițiștii de frontieră pentru a intra în țară

Unii români au mințit polițiștii de frontieră pentru a intra în țară

Poliţia de Frontieră urmăreşte toate cursele aeriene cu escală către România, astfel că pasagerii nu pot ascunde din ce ţară au plecat, a declarat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Potrivit lui, au existat cazuri în care s-a încercat inducerea în eroare a autorităţilor.

„752 de cazuri la acest moment sunt în carantină – 429 sosiţi prin Ungaria, 23 prin Serbia, 70 prin Bulgaria, 2 prin Iaşi, 94 din Ucraina şi 54 în Otopeni. Vreau să subliniez că Poliţia de Frontieră urmăreşte toate cursele cu escală, astfel persoanele care sosesc în România nu pot ascunde punctele de plecare de origine, indiferent care este încercarea lor. Au fost tentative şi pe cale rutieră şi pe cale aviatică să ne inducă în eroare că vin din altă parte”, a afirmat Raed Arafat.

Au sosit oameni din Ucraina venind din Italia, prin Giurgiu venind din Italia şi schimbând avioanele şi refuzând unele curse şi mergând cu altele tocmai ca să ascundă zona din care provin.

„Apelăm la responsabilitatea lor, pentru că pun în risc chiar părinţii lor şi bunicii lor”, a mai spus Arafat.

Oficialul a cerut celor care vin în ţară să colaboreze cu autorităţile pentru a limita cât mai mult răspândirea virusului. 

Mai mult, acesta a dat asigurări că în prezent nu se pune problema închiderii Bucureştiului.

„La acest moment nu se pune problema. Dacă va fi o transmitere susţinută în comunitate, foarte intensă, se pot lua astfel de măsuri, dar sunt măsuri care sunt măsuri de extremă, care la acest moment nu se impun. Nu avem scenariul care să necesite această măsură la acest moment. Analizele care se fac la nivelul specialiştilor de sănătate publică şi modul în care evoluează, dacă într-adevăr vom ajunge să avem foarte multe cazuri în Bucureşti, pot dicta orice fel de reacţie pentru a limita răspândirea, dar la acest moment nu se pune această problemă”, a declarat Arafat, la sediul Ministerului de Interne.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate