luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiUrsula von der Leyen: Acordul Brexit nu poate fi modificat unilateral

Ursula von der Leyen: Acordul Brexit nu poate fi modificat unilateral

Acordul Brexit, privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, semnat în ianuarie, nu poate fi modificat unilateral, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

„Este imposibil să fie modificat unilateral, să se ignore sau să nu i se mai aplice dispoziţiile. Este o chestiune de drept, de încredere şi de bună credinţă. Încrederea este fundaţia oricărui parteneriat puternic”, a adeclarat aceasta în discursul privind starea Uniunii Europene.

Declaraţiile Ursulei von der Leyen apar după ce premierul britanic Boris Johnson a propus un controversat proiect de lege care revine asupra unor angajamente asumate în cadrul acordului privind Brexit-ul, în special în ceea ce priveşte protocolul menit a evita întoarcerea la o frontieră între Irlanda şi Irlanda de Nord.

„UE şi Marea Britanie au convenit că este cel mai bine şi singurul mijloc de a asigura pacea în insula Irlanda. Şi nu vom reveni niciodată la asta. Acest acord a fost ratificat de această adunare şi de Camera Comunelor”, a reamintit ea.

Acordul Brexit nu este modifică unilateral

Șefa Comisiei Europene a mai afirmat că orice zi care trece reduce şansele de a ajunge la un nou acord comercial cu Marea Britanie şi a atras atenţia Londrei că a mai rămas foarte puţin timp” pentru adoptarea unei înţelegeri până la sfârşitul anului.

Discursul liderului european s-a concentrat în special pe relansarea economică în urma pandemiei de coronavirus, precum şi pe investiţiile din domeniile digital şi ecologic, comentează agenţia britanică de presă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate