duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiUSR: Cuc trebuie să retragă OUG 21/2019 care atacă platformele de ridesharing

USR: Cuc trebuie să retragă OUG 21/2019 care atacă platformele de ridesharing

USR cere ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să retragă OUG 21/2019 şi să permită parlamentarilor, împreună cu patronatele din domeniul transporturilor şi cu patronii platformelor de ridesharing, să elaboreze o lege care să ducă la o concurenţă loială între taximetrişti şi platformele de ridesharing. 

„Uniunea Salvaţi România îl somează pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să retragă OUG 21/2019 şi să permită parlamentarilor, împreună cu patronatele din domeniul transporturilor şi cu patronii platformelor de ride-sharing, să elaboreze o lege transparentă, clară şi simplă, care să permită o concurenţă loială între taximetrişti şi platformele de ride-sharing. Şi, cel mai important, să fie o lege dată în interesul consumatorului”, potrivit oficialilor USR. 

Formațiunea politică se opune categoric modificărilor făcute prin OUG 21/2019 la Legea taximetriei prin care practic se interzic platformele de ridesharing. 

„Deşi interdicţia nu e expresă în lege, prin faptul că li se permite organelor de control ale statului să îi amendeze ori de câte ori ies pe stradă pe şoferii care practică ride-sharingul, efectul va fi că aceştia vor renunţa la activitate. Această reglementare face parte dintr-un lung şir de măsuri luate de actuala guvernare în dispreţul consumatorilor”, mai spun oficialii USR.

Potrivit deputatului USR Ionuţ Moşteanudouă milioane de utilizatori folosesc platformele de ride-sharing şi că Guvernul trebuie să îi aibă în vedere pe aceştia. „Ride-sharing-ul trebuie reglementat şi trebuie reglementat rapid, pentru că e o realitate pe care nu putem s-o ignorăm”, a afirmat el. 

Prin actul normativ adoptat de Executiv se elimină concurenţa şi se instituie un monopol de stat în favoarea taximetriştilor, dar că acest monopol proaspăt creat nu e pe deplin favorabil nici măcar pentru aceştia.

„Taximetriştii n-au câştigat nimic. Singurii câştigători sunt mafioţii care dau licenţe, pentru că acestea tocmai s-au scumpit. Taximetriştii o vor plăti mai scump, iar cei care au pixul din care pleacă licenţa vor primi mai mulţi bani”, spune deputatul USR Claudiu Năsui.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate