vineri, mai 27, 2022
AcasăAgenda ZileiVictor Ponta și Pro România votează moțiunea de cenzură a PSD

Victor Ponta și Pro România votează moțiunea de cenzură a PSD

Victor Ponta a anunţat că el şi majoritatea parlamentarilor Pro România votează moţiunea de cenzură, anunțul fiind făcut după întâlnirea cu președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, dacă moţiunea va trece, ar putea susţine un premier independent împreună cu PSD, UDMR şi ALDE.

„Astăzi, fiecare parlamentar Pro România, în urma discuţiei, va vota aşa cum crede că e mai bine şi, probabil, cei mai mulţi vor vota pentru moţiune. Eu votez pentru moţiunea de cenzură, pentru că vreau ca acest Guvern, după trei luni de dezastru, să nu mai poată să dea alte ordonanţe de urgenţă”, a declarat Victor Ponta. Liderul Pro România a amintit că Guvernul Orban a dat 25 de ordonanţe de urgenţă într-o singură şedinţă.

„Cel mai rău lucru este ceea ce s-a întâmplat aseară – 25 de ordonanţe de urgenţă. Aşa, noaptea ca hoţii, în 25 de domenii importante. Cel mai grav este faptul că au dat ordonanţa prin care, practic, accesul la sănătate în România va rămâne doar pentru cei bogaţi şi pentru cei care îşi permit. E foarte clar, din disperarea cu care au dat aseară ordonanţa, că au nişte datorii financiare la diverse firme private şi un Guvern care lucrează pentru interese private trebuie să plece cât mai repede”, a mai spus liderul Pro România.

Pro România votează moțiunea de cenzură

Senatul şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună, vor dezbate şi vota moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari, iniţiată de social-democraţi după ce, săptămâna trecută, Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Cu toate acestea, Ludovic Orban nu crede că PSD are voturile necesare pentru dărâmarea Guvernului.

„”Conform evaluării noastre actuale, nu există numărul necesar de voturi, chiar dacă PSD este normal că încearcă să creeze această percepţie publică. Sigur că vom vedea, nu mai avem mult de aşteptat şi vom vedea ce se va întâmpla mâine, noi suntem pregătiţi pentru orice eventualitate. Căderea moţiunii înseamnă continuarea activităţii Guvernului şi ambiţia de a pune în practică toate măsurile benefice incluse în programul de guvernare. În cazul în care se va aduna numărul de voturi necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură, sigur că ne ducem spre anticipate”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

PMP va susține Guvernul PNL

PMP susţine Guvernul PNL, a declarat preşedintele partidului, Eugen Tomac, menţionând că grupul său parlamentar nu va gira un demers al PSD îndreptat împotriva democraţiei.

„Susţinem Guvernul PNL. Decizia grupului a fost de a nu gira această circotecă pe care a declanşat-o PSD-ul, care nu vrea anticipate, dar nu vrea nici două tururi. Prin urmare, colegii mei vor participa în sală, dar nu se duc să gireze un demers al PSD-ului, îndreptat împotriva democraţiei, pentru că revenirea la alegerea primarului în două tururi reprezintă o garanţie în plus pentru societate că avem un sistem mult mai corect din punct de vedere al reprezentării. Avem un Guvern care şi-a pus mandatul pe masă pe o temă de interes major politic – revenirea la alegerea primarului în două tururi şi mie îmi place să cred că acesta e obiectivul, pentru că astăzi se dă votul pentru moţiune. Probabil, s-au adunat o serie de urgenţe pentru care Guvernul s-a hotărât să dea ordonanţe”, a declarat Tomac.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate