marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiViorica Dăncilă, forțată să demisioneze. Spune că și-a dat demisia de bună...

Viorica Dăncilă, forțată să demisioneze. Spune că și-a dat demisia de bună voie

Viorica Dăncilă a fost forțată să demisioneze din funcția de preşedinte al Partidului Social Democrat, deși ea spune că și-a dat demisia de bună voie, iar gestul său nu este unul de slabiciune, ci unul de demnitate. 

„Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor, am înţeles că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program. Colegii ei de partid au considerat că aşa este bine pentru partid şi este normal când colegii consideră că trebuie făcută o resetare, o schimbare, aşa este într-o echipă. Nu puteau colegii să-mi scrie demisia. Dacă nu voiam, spuneam: nu-mi dau demisia”, a declarat Dăncilă după Comitetul Executiv al PSD.

Dăncilă, forțată să demisioneze

Aceasta se scuză în cinci luni de șefie nu a putut să facă prea multe. „Din păcate, nu am putut să fac foarte mult în cinci luni de zile, este foarte greu să te organizezi, să încerci să câştigi încredere, să încerci să formezi o echipă sudată. Poate dacă acest mandat ar fi fost mai lung, poate altele erau rezultatele, dar am făcut tot ceea ce am putut”, a afirmat ea.

Pe de altă parte, liderul liberalilor spune și speră că PSD este pe cale de dispariție. 

„Modul în care face PSD politică de 30 de ani şi, de fapt, toţi urmaşii FSN este un mod nociv, antidemocratic, antieuropean, care a blocat dezvoltarea României, care a menţinut pungile de sărăcie în România, care a împiedicat construcţia unei economii puternice, competitive şi care a menţinut, în mod deliberat, în stare de sărăcie foarte multe zone ale ţării. Adversarul nostru politic este PSD şi mai ales modul în care a făcut politică PSD, bazat pe abuz, pe minciună, pe dezinformare, pe risipirea banilor publici, pe alungarea investitorilor şi pe izolarea României pe plan internaţional. Pentru noi, PSD rămâne un adversar şi vom fi foarte vigilenţi şi foarte atenţi la tot ceea ce pune la cale PSD şi la tot ceea ce face PSD. După părerea mea, dacă nu înţelege că suntem într-o democraţie, suntem membri ai UE, membri ai NATO, suntem o ţară în care politica trebuie făcută aşa cum se face în toate ţările democratice, PSD, încetul cu încetul, va ajunge pe cale de dispariţie”, a afirmat liderul liberalilor.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate