marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda Zilei„Lovitura de partid” dată de Ciolacu și prietenii, o „resetare a PSD”

„Lovitura de partid” dată de Ciolacu și prietenii, o „resetare a PSD”

„Lovitura de partid” pe care au dat-o Marcel Ciolacu și prietenii este de fapt o resetare a PSD, așa cum le place să o numească în public cosmetizând de fapt preluarea forțată de putere după eșecul pe care Viorica Dăncilă l-a înregistrat la alegerile prezidențiale. Așa Marcel Ciolacu a ajuns președinte interimar al PSD. 

„Este pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toţi liderii şi-au spus opinia. Aşa a fost condusă şedinţa de doamna Viorica Dăncilă, să audă părerea la absolut toată lumea. Un CEx matur, în care au fost discuţii pe fond, nu pe formă. Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli pe care le-am făcut şi am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului şi nu făcut un măcel sau – cum se aştepta ca până acum – să pice capete. De fapt şi de drept, nu a picat niciun cap azi şi, iar o premieră pentru PSD, fostul lider se regăseşte în echipa partidului ca şi preşedinte la doamne. Acolo unde doamna Dăncilă a fost preşedinte”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit lui, acum PSD nu mai este condus de nici un „tătuc”, așa cum era până la Viorica Dăncilă, mai ales că una dintre diferențele dintre el și Liviu Dragnea este chiar numele, după cum a a firmat acesta. 

„Este o resetare totală. Este pentru prima oară când nu numai preşedintele, ci întreaga conducere a partidului şi-a depus demisia şi şi-a asumat. Mai ales, foarte mulţi dintre preşedinţii de organizaţii au solicitat că şi ei vor să îşi depună demisiile şi să facă alegeri interne în fiecare judeţ. Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Eu consider că din acest moment, cum erau obişnuiţi în acest partid până la doamna preşedinte Dăncilă, să fie condus de un tătuc… s-a terminat. Acum acest partid este condus de o echipă”, a spus el.

Acesta a mai afirmat că nu a fost preluată această conducere prin forţă. „Dacă ar fi fost preluată prin forţă, presupun că nu ţinea CEx şase ore şi nu şi-ar fi exprimat toată lumea opinia. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte. După ce ne-a ascultat, şi-a depus demisia. Nimeni nu i-a cerut demisia doamnei Viorica Dăncilă. Cu toţii am ajuns la concluzia că trebuie resetat acest partid”, a mai declarat Ciolacu.

Paul Stănescu vrea controale la organizațiile județene 

Se pare că una dintre condițiile impuse de Dăncilă la demisie ar fi fost ca plecarea ei să se facă odată cu șefii de filiale județene care nu au făcut un scor bun la alegerile prezidențiale. 

„Ne vom întâlni împreună cu conducerea interimară şi vom sta de vorbă cu fiecare organizaţie în parte, asta vom face în următoarea perioadă, după ce tăiem porcul, până să tăiem şi porcul. Vom merge peste tot, în fiecare judeţ, vom sta de vorbă şi vom face analize aşa cum trebuie să vedem din ce cauză am avut şi rezultate mai slabe. E de discutat lucrul acesta, e o analiză mai complexă. Astă-seară, PSD a dat dovadă de maturitate, conducerea unui partid este un sport de echipă şi aşa trebuie să funcţioneze. (…) Toate deciziile majore din partid au fost luate în Comitetul Executiv Naţional. Pe perioada interimară, împreună cu domnul preşedinte Ciolacu, cu toată echipa interimară, toate deciziile majore până la Congres vor fi luate în Comitetul Executiv Naţional”, a afirmat Stănescu.

„Lovitura de partid” cu premiere pentru demisă 

Pentru a-i ușura demisia forțată, Vioricăi Dăncilă i s-a dat sau promis funcția de președinte al Organizației de Femei din PSD și un loc eligibil la viitoarele alegeri parlamentare. 

„Eu am propus ca doamna Viorica Dăncilă să preia funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei. De ce? Pentru că am văzut structura de vot şi pentru că doamna Dăncilă a muncit enorm de mult, iubeşte enorm de mult acest partid şi, după cum bine ştiţi, a plecat tot din rândurile Organizaţiei de Femei. Mi s-a părut că este un gest normal şi firesc pentru ca doamna Dăncilă să reprezinte în continuare femeile social-democrate şi nu numai”, a declarat Rovana Plumb. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate