joi, iunie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiViorica Dăncilă mai comite o obrăznicie tipică PSD

Viorica Dăncilă mai comite o obrăznicie tipică PSD

Viorica Dăncilă a comis o obraznicie când l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcția de comisar european deși nu mai avea nici o legitimitate, spune Ludovic Orban.

Premierul demis Viorica Dăncilă nu mai are nicio calitate pentru a trimite la Bruxelles o propunere de comisar european din partea României, după ce aceasta l-a nominalizat pe fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu, este de părere premierul desemnat Ludovic Orban.

„Asta mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă. Să-ţi permiţi să mai faci o propunere, a treia propunere de comisar european – după ce prima nu a intrat în calificări, a doua, care era parte din prima propunere, nici măcar nu s-a luat în discuţie – este o obrăznicie şi o incapacitate de a înţelege exigenţele pe care le reclamă exercitarea unei poziţii de conducere în statul român. A ajuns aproape o telenovelă. Este clar că doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate să formuleze o propunere de comisar care să reprezinte România”, a spus Ludovic Orban.

potrivit lui, atunci când era încă în funcţie şi nu era premierul unui guvern demis, a formulat încă două propuneri, propunerile respective nu au intrat nici măcar în calificări, România s-a făcut de râs din cauza doamnei Dăncilă, pentru că a formulat nişte propuneri cu grave probleme de integritate şi incompetenţă.

„Ca atare, din punctul meu de vedere, premierul demis prin moţiunea de cenzură nu mai are nicio calitate să trimită un candidat pentru funcţia de comisar european, încălcând din nou legea, fără audiere în Parlament şi fără o consultare cu preşedintele României”, a afirmat Orban.

El a arătat că dacă noul guvern va fi învestit lunea viitoare, va avea capacitatea să formuleze o propunere de comisar european.

„Sunt convins că preşedintele Comisiei Europene desemnat şi votat de Parlamentul European cunoaşte situaţia din România şi sunt convins că va lua decizii în funcţie de toate considerentele legate de situaţia politică din România şi de situaţia de la nivelul Parlamentului European”, a adăugat Orban.

Viorica Dăncilă l-a propus pe fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european din partea României.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate