sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiNicoșor Dan: Vlad Voiculescu va fi viceprimar în București

Nicoșor Dan: Vlad Voiculescu va fi viceprimar în București

Vlad Voiculescu va fi viceprimar în București, acesta fiind un angajament politic ce va fi respectat a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, edilul a estimat că litigiul de la Sectorul 1, legat de mandatele supleanţilor, ar putea fi soluţionat în aproximativ o săptămână.

„Este un angajament politic care va fi respectat (alegerea lui Vlad Voiculescu în funcţia de viceprimar în București, n.r.). Codul Administrativ spune că viceprimarii sunt aleşi după ce întreg Consiliul este constituit. Mai avem acel litigiu la Sectorul 1. Eu cred că într-o săptămână se rezolvă, din ce am văzut şi eu pe portal, şi atunci, evident, la prima şedinţă, după ce litigiul se rezolvă”, a arătat Nicuşor Dan.

Pe 2 decembrie, Nicuşor Dan declara că alegerea viceprimarilor va fi posibilă după soluţionarea definitivă a unui litigiu aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1.

„Nu avem în momentul de faţă pe ordinea de zi alegerea viceprimarilor, pentru că Codul administrativ ne spune că nu putem să facem asta decât în momentul în care Consiliul General este în componenţa sa completă. E chestiune logică, pentru că altfel s-ar putea ca viceprimarii să fie aleşi de prima tranşă de consilieri, care să nu fie reprezentativi din punct de vedere politic şi apoi nu vor putea fi schimbaţi decât cu majoritate de două treimi. Este un litigiu care este încă la Judecătoria Sectorului 1. Din păcate, încă nu s-a soluţionat până în momentul acesta. În prima secundă după soluţionarea definitivă a acelui litigiu vom avea alegerea viceprimarilor”, a explicat Nicuşor Dan în debutul şedinţei Consiliului General.

În urmă cu trei săptămâni, primarul afirma că nu au fost finalizate procedurile pentru validarea mandatelor a 10 consilieri municipali.

„Din cauza faptului că atât la PSD, cât şi la PMP, în mod legitim, nişte persoane au renunţat la mandat şi urmează să intre alţi supleanţi – aici este deficienţă în Codul administrativ, care spune că titularii şi supleanţii nu se validează simultan de către instanţă, o singură dată, ci se face asta în două etape – suntem în această situaţie. Sunt 45 de consilieri care au fost validaţi acum trei săptămâni şi am putut să depunem jurământul şi mai sunt alţi zece care au trecut de prima instanţă”, explica Nicuşor Dan.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate