luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiA apărut al patrulea caz de coronavirus în România

A apărut al patrulea caz de coronavirus în România

A apărut al patrulea caz de coronavirus din România, un bărbat de 47 de ani din Timişoara, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Bărbatul a fost în avion cu femeia depistată pozitiv în februarie şi care s-a întors din Italia.

„În această după-amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia”, se arată în informare.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare fiind negative.

„Rezultatul probei recoltate în ziua de ieri (în cea de-a 12-a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID-19”, susţin reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. 

Potrivit oficialilor DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte două familii, faţă de care se vor lua măsurile de autoizolare, menţionează Grupul de Comunicare Strategică.

Acum patru zile, s-au descoperit încă două noi cazuri de coronavirus în România, la persoane – o femeie din Timişoara şi un bărbat din Maramureş -, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

În urma testelor de supraveghere s-au confirmat încă două cazuri de coronavirus – un bărbat de 45 de ani din Maramureş şi o femeie de 38 de ani din Timişoara. Femeia rămâne la Centrul din Timişoara şi bărbatul la Centrul din Cluj, pentru tratament.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate