luni, iunie 17, 2024
AcasăAdministrație publicăNumărul angajaţilor din administraţiile locale a crescut cu aproape 30.000, în 3...

Numărul angajaţilor din administraţiile locale a crescut cu aproape 30.000, în 3 ani

În ultimii trei ani numărul angajaţilor din administraţiile locale a crescut cu aproape 30.000, ceea ce ar presupune costuri salariale de aproximativ 1,94 miliarde lei, potrivit Uniunii Salvaţi România. 

„În ultimii trei ani, de când PSD deţine majoritatea funcţiilor de primari şi preşedinţi de consiliu judeţean din ţară, numărul angajaţilor din administraţiile locale a explodat cu aproape 30.000 de noi angajaţi! Atenţie, cifra de mai sus nu cuprinde angajaţii din firmele înfiinţate de Gabriela Firea la Bucureşti şi altele similare din alte primării”, se arată într-o postare pe Facebook a USR.

Numărul angajaţilor din administraţiile locale, în creștere

În condiţiile în care aceşti angajaţi ai primăriilor şi consiliilor judeţene ar încasa salariul mediu pe economie, ar fi vorba despre un total de 1,94 miliarde de lei.

„Cât ne costă salariile? 1,94 miliarde de lei dacă presupunem că primesc salariul mediu pe economie, la nivelul anului 2020. Prin digitalizarea administraţiei publice şi scoaterea rubedeniilor PSD instalate în administraţia publică, statul poate economisi o sumă de bani consistentă care ar putea fi folosită pentru creşterea alocaţiilor de stat pentru copii, unde e nevoie de aproximativ 6,5 miliarde de lei, sau ar putea merge către investiţii”, afirmă reprezentanţii USR.

În momentul de față, România este una dintră țăruile europene cu cel mai stufos aparat bugetar, în comparație cu numărul cetățenilor pe care administrațiile în deservesc. Mai mult, este foarte cunoscut faptul că la noi, primăriile sau alte instituții care își plătesc angajații din bani publici sunt adevărate „stupare” pentru cei care își angajează rude, prieteni și alte cunoștințe pe bani „grei”, mulți dintre aceștia demonstrându-și ineficiența. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate