vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiAdina Florea, bună să fie șefa Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Adina Florea, bună să fie șefa Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi sunt cei doi procurori care întrunesc condiţiile pentru participare la concursul pentru şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. 

Lista candidaţilor care întrunesc condiţiile de participare la concursul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost publicată de CSM.

Au fost declaraţi admişi actualul procuror-şef adjunct al SIIJ Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi. 

Pe de altă parte, Bogdan Ciprian Pîrlog a fost respins, motivul fiind lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror. 

Actualul procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, a fost propus de Partidul Social Democrat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României. Acesta a fost votat de Cameră pentru a merge judecător la CCR.

Chiar dacă acesta a fost numit de PSD pentru un scaun la CCR, decizia a fost contestată de USR și PNL

„Am avut un set de întrebări în Camera Deputaţilor şi în Comisia juridică, domnul Gheorghe Stan fie a răspuns greşit, fie nu a răspuns la aceste întrebări. În afară de aceasta, CV-ul dumnealui nu este unul care să ne facă să concluzionăm că are o înaltă pregătire profesională, o anvergură de judecător la CCR. De asemenea, toate actele pe care le-a îndeplinit în calitate de şef al Secţiei speciale, în ultima perioadă, au demonstrat că nu îndeplineşte acea condiţie referitoare la independenţa pe care ar trebui să o manifeste un judecător la CCR, chiar şi faţă de cei care l-au numit”, a spus deputatul USR Stelian Ion, la Parlament. 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate